Mach3'e Alternatif CAM Programı Yapmak

Bir hoby cnc'ci olarak çalışmalarınızı büyük bir zevkle takip ediyor ve takdir ediyorum.Bu paylaşımınızı okurken hem güldüm,hem duygulandım neden bilmem ama hemde gururlandım sizin adınıza.
Park ettim , takipteyim.
Saygılarımla

@mashadow Bir usta çırağına bir değerli taş vermiş ve bunu çevremizdeki esnaflara götür ne kadar fiyat veriyorlar öğren demiş?Çırak bu taşı almış önce bakkala gitmiş:Bakkal rengi çok güzelmiş bununla benim torunum oynar 5 tl veririm demiş.Çırak oradan çıkmış terziye gitmiş terzi:Çok güzel bir taş ben bunu yaptığım elbiselerde süs olarak kullanırım ve 10 tl veririm demiş.Daha sonra bir kuyumcuya götürmüş taşı kuyumcu taşı görünce:Ne kadar büyük bir pırlanta daha önce böylesini görmedim buna ne istersin diye sormuş.Çırak sen fiyat ver demiş.Kuyumcu dükkanımı,evimi herşeyimi veririm yeter ki o taşı bana sat demiş.Çırak ta ben bunu satmak için değil fiyat öğrenmek için ödünç aldım satamam diyerek pırlantayı alarak dükkana dönmüş.Ustası çırağına:Söyle bakalım ne öğrendin bu işten demiş.Çırak:Bir şeyin değerini ancak onunla ilgilenen o işin ustası bilir demiş.
Yazında çok güzel bir nokta vardı:Ben pulluk yapsaydım teşvik alabilirdim ama CNC yapıyorum buyüzden alamıyorum.Çok doğru bir tespit trakya dasın ve sanayii tarım üzerine çoğunlukla ama ya istanbul bayrampaşa öyle mi?CNC torna ve freze,universal torna ve freze ve hatta demir kesme testereleri bile bu bölgede satılır ve dağıtılır.Cnc torna ve frezelerin Türkiye distürübütörlüklerinin yüzde 90 ı yine burada dadır.Her türlü torna teknik servisi de yine bu bölgededir.Bu bölgedeki firmalar sizin ne yapmak istediğinizi anlayacak ve size hem malzeme hemde teknik destek verebilecek firmalardır.Bu konudaki yazılım ve kontrol ünitelerinin eksik ve yanlışlarını yine buradaki teknik servisler çok iyi bilir.Bu bölgedeki firmalarla bağlantı kurup hem yaptığınız makinenizi hemde eski CNC leri revizyon işleri için kontrol kartınızı ve yazılımınız bile pazarlayabilirsiniz.
Sponsor aranabilir mesela
Buradaki sponsor istanbul bayrampaşa da bulunamazsa trakya da hiç bulunmaz!

Gelişmeler güzel görünüyor,
Allah muvaffak etsin. Bu kadar yorum bile ufak bir destek oluyorsa ne mutlu.
Yine de eksik gedikleri yazın da belki bir şeyler çıkar.

Arkadaşlar bir arkadaşım ile beraber kendi sürücümüzü yapmaya çalışıyoruz sonuçları buradan en kısa zamanda paylaşacağım

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kendi konumu tekrar gündeme taşıyayım

Şimdi bazı gelişmeler var yazılımda ve;

11Kw Delta marka spindle sürücümü bilgisayardan yapmakta olduğumuz bu yazılım ile kontrol edeceğiz. RS485 portu üzerinden mümkünse TCP/IP. Şimdi standart olarak bir pot bağla devri öyle ayarla falan demeyin, o zaten var da, yaptığım egzantirik işlerden dolayı spindle'ın bir takım arızalara düşme ihtimali ve, belli devirlere ulaşabildiğinde bunu anlayıp ona göre özel hareketler vs yaptıracağım. Biraz kompleks yani, sürücüye tam hakimiyetimin olması gerekiyor.

Şimdi bu inverter sürücünün datasheetinde diyorki bunu bilgisayara modbus protokolünden bağlamak için vfd-usb1 yada IFD8500 diye bir aparat dönüştürücü lazımmış.

Dönüştürücü bu:

Sürücü bu:

Soru 1: Makinada kullanacağım bilgisayarda rs232 sınırlı sayıda var, ben usb ile yapmak istesem bir de rs232yi usbye çeviren dönüştürücü mü alacağım.

Soru 2: Bu meret biraz pahalı 250-350tl arası değişiyor, başka marka daha ucuz bişey alsam sorun olur mu?

Soru 3: Bunu ucuza alabileceğim bir yer bilen?

ucuza aldığın meretler çalışmıyor abi. Ben Servo sürücüler için aldığım 232 yi usb ye çeviren zımbırtıdan fiyatı uygundu aldım. açıkçası çok sorun çıkacağını düşünmemiştim. Ama yanılmışım dönüştürücülerde kalite cidden önemliymiş. Önce kötüsünü alıp sonra iyisini alınca kalitelisi daha pahlıya maal oldu

Aslında benim de gönlüm bundan yana, hatta ikinci el satan birini buldum aynı ürün, ama vazgeçtim fiyatı 100tl olmasına rağmen. Bana şimdi bu işlerden anlayan biri lazım, yapmak istediğim şey başlangıç için elimdeki 11kw delta sürücüyü çalıştırmak, devamında bunu bir kütüphane gibi yapıp bütün rs485 uyumlu delta sürücüleri kontrol etmek. (Elimde birtane de 0,75kw var). Ben fazla uçmadan biri bu işin olurunu anlatırsa iyi olacak =)

Fast ltd ile görüşsene bi. En iyi onlar cevap verirler bence.

Peki bu rs232>usb dönüştürücü. Sence sürücünün rs485 olan bağlantı yerine direkt buna bağlayabilir miyim?

Yoksa hem yukardaki IFD8500ü alıcaz, o rs485ten rs232ye çevirecek, sonra senin bu aparatı alıcaz o da rs232den usbye mi dönüştürecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…