Macrolar çalışmıyor

marasel

Üye
O100
G0G90G54X10.Y10.
M7
M30

VB Scipt Editor le m7.m1s Diye dosya oluşturdum Mach3 macro kılasörünün içine kaydetdim.

İçerigide böyle

Code "G00 G53 Z10" Editörden play yapınca çalışıyor fakat G kodlarının içinde çalışmıyor nerde yanlışlık var acaba

O100
G0G90G54X10.Y10.
M7
M30

VB Scipt Editor le m7.m1s Diye dosya oluşturdum Mach3 macro kılasörünün içine kaydetdim.

İçerigide böyle

Code "G00 G53 Z10" Editörden play yapınca çalışıyor fakat G kodlarının içinde çalışmıyor nerde yanlışlık var acaba

Macro doğru konumda değil galiba. Mach3 klasörü içinde Macros altında mill yada mach3mill gibi bir klasör bulunur.
Hangi profil ile kullanıyorsanız o klasör içine koyarsanız çalışacaktır.

kotrol ettim dogru konumda aynı kodu m3.m1s macrosunun veya başka bi hazır makro dosyasının içine yazınca çalışıyor fakat yeni M kodu tanımlayınca calışmıyor.Programı kaldırdım yeniden kurdum ama aynı

kotrol ettim dogru konumda aynı kodu m3.m1s macrosunun veya başka bi hazır makro dosyasının içine yazınca çalışıyor fakat yeni M kodu tanımlayınca calışmıyor.Programı kaldırdım yeniden kurdum ama aynı

Bazen windows uzantıları gizlediğinden dosya türünü .txt atayabilir.
Dosya özelliklerine baktığınızda .m1s dosya türümü yoksa text dosyasımı diyor.

Hazır dosyalardan birini kopyala yapıştır yapıp bu dosyanın ismini ve içeriğini değiştirerek yapmayı deneyin.

Dosya uzantısıda dogru gözüküyor ilk baktıgım şeydi.Bu arada ilgilendigin için teşekkürler

Dosya uzantısıda dogru gözüküyor ilk baktıgım şeydi.Bu arada ilgilendigin için teşekkürler

Sanırım olay çözüldü, sorun dosya isminden kaynaklı, M7 için mach3 de bir tanımlama yapılmış bu nedenle M7 isimli macroyu kullanırsan bu macroyu çalıştırmıyor. Ama M7777 isimli kayıt edip bu şekilde çağırırsan çalışıyor.

Kolay gelsin...

Evet bu durumda kafamıza göre makro dosyası oluşturamıyoruz.
benim amacım T1,T2 gibi dosyalar oluşturup PLC ye göndermekti ama takıldık bakalım

Tool = GetSelectedTool()
SetCurrentTool(Tool)
Code "G00 G53 Z10."
Code "M0"
Code "G00 G53 Z15."
Code "M0"
Code "G00 G53 Z10."
Code "M0"
ARALARDAKI M0 BEKLEME KODLARI NEDEN ÇALIŞMIYOR SADECE M0 BİRKERE İŞLETİYOR

Tool = GetSelectedTool()
SetCurrentTool(Tool)
Code "G00 G53 Z10."
Code "M0"
Code "G00 G53 Z15."
Code "M0"
Code "G00 G53 Z10."
Code "M0"
ARALARDAKI M0 BEKLEME KODLARI NEDEN ÇALIŞMIYOR SADECE M0 BİRKERE İŞLETİYOR

aralardaki M0 değil M04 P1.0 şeklinde yazarsanız 1 sn. lik bekleme alırsınız... ayrıca işlemin tamamlanmasını beklesin derseniz de;
M04 P1.0
While IsMoving()
Wend

yazarsanız bekleme tamamlanmadan alt satıra geçmez...

Macro doğru konumda değil galiba. Mach3 klasörü içinde Macros altında mill yada mach3mill gibi bir klasör bulunur.
Hangi profil ile kullanıyorsanız o klasör içine koyarsanız çalışacaktır.
M07 şeklinde makro kayıt edemezsiniz, çünkü M07 standart bir koddur. o yüzden yazsanızda algılamaz...
Standart Fonksiyonun anlamı
M00 Program durdurma
M01 İsteğe bağlı durdurma
M02 Program sonu (program başa dönmez)
M03 İş milinin (takımın) saat ibresi yönünde dönmesi
M04 İş milinin (takımın) saat ibresi tersi yönünde dönmesi
M05 İş mili durdurma
M06 Takım değiştirme kodu
M07 Püskürtmeli soğutucu veya yağ akışı açık
M08 Soğutma sıvısı açma
M09 Soğutma sıvısı kapama
M19 İş mili pozisyonlu durdurma
M30 Program sonu ve başa dönüş (program otomatik olarak başa döner)
M98 Alt program çağırma
M99 Alt program sonu

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,701
Kullanıcılar
452,403
Son üye
SİESTA

Yeni konular

Geri