Mahkemelik bir durum

Kanunlar, yönetmelikler, resmiyet müsade etse de; gerek israfı/yanlışı önlemek gerekse de haksızlığa sebep olmamak için insan yaptığı işi öğrenmelidir.
Eşyanın aidiyeti ispat olunduktan sonra hukuken geri alınmaması için bir sebep yok. Geçen zaman ne kadar zaaf da olsa 155 ilk çare olabilir. Kablonun sökülme emareleri, görenler karşı tarafın reddetmemesi yönünde baskı oluşturacaktır. Ancak eşya sahibinin verdiği bir zarar var ise borçlu çıkması da mevzu olabilir..
Sayın By lent in bahsettiği gibi meselenin iç yüzünün anlaşılıp Hakk ın belirlenmesi gerek. Kurulu bir sisteme sonradan taşınanların faturayı paylaşamamaları, kışın öğrenci evlerinin ısı kaynağı çevrim verimliliği %100 lük elektrik sobalarınn faaliyeti ve ya ara kablonun çeşitli zararlara sebep olduğu gibi ortaya atılmış sözler çeşitli ihtimaller..

Sayın KazımUğur un daha önce bahsettiği gibi web ortamında sadece birkaç harfle sınırlıyız. Birbirimizi anlayamadığımız durumlarda su-i zan ile yanlış anlaşılmayı yok etmek gerekir. Sen kelimesi hayatın her anında kullandığımız olağan bir kelimedir. İnsanların değişik tarzı ile yanlış anlaşılmasını forumdaşlarımızın tecrübeleri ile ve geniş bakış açıları ile aşabiliriz.

Bazı kötü insanlar karakterleri ile insan hafızasında yer edebilir. Kişi hayatın devamında bu karakter emarelerinden/özelliklerinden birisini taşıyan bir diğerine sanki hafızasında yer etmiş olan kötü karaktermiş gibi davranabilir. Psikolojide transferasyon isimli bu olay, kişideki yanlış şartlanmanın dışa vurduğu anlarda şartlanılmış kişi ve kötü kartakterin ayırt edilmesi için boş bir sandalye çekilerek (kötü karakter ismiyle çağrılıp) "şöyle otur" diye yok edildiği bahsedilir.(Boş sandalye deneyi)

Engelleri birlikte aşmak dileğiyle..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…