bulundugumuz bolgedeki dagıtım sırketının ıstegi uzerine ozel trafolu musterımıze uzaktan okuma yapacak sekılde makel sayac bagladık. Fakat bunu gsm sebeklerı uzerınden yapacak sekılde ıcıne sım kart taktık. bu nasıl bi sistem biraz açıklayabilirmisin
mesala benim 6 adet sayacım var 3 adet makel 3 adet köhler marka uzak yerlerde koblo çekme olasılığı yok bunların aktif tüketim değerlerini bir noktadan pc den takip etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek sayaçlara nasıl bir GPRS cihazI bağlamam gerek NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM . SİSTEMİ NASIL DEVREYE ALABİLİRİM .
mesala benim 6 adet sayacım var 3 adet makel 3 adet köhler marka uzak yerlerde koblo çekme olasılığı yok bunların aktif tüketim değerlerini bir noktadan pc den takip etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek sayaçlara nasıl bir GPRS cihazI bağlamam gerek NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM . SİSTEMİ NASIL DEVREYE ALABİLİRİM .
Slm arkadaşım ,
Sağlıklı bir yaşam hayırlı çalışmalar .
Öncelikle yeni bir sistem . Ana sayaç firmalarından profesyonel yardım alın ,
İleride çıkacak sistemler göre de bilği alın . verilen bilğilere göre gerekirse sayaçları değiştirin ( elektrik kurumunun bilgisi dahilinde ) verimli hale getirin tüm sayaçlar aynı firmanın olsun . haberleşme modülü yazılımı ne kadar ayrıntılı bilği ( değerler ) verirse daha iyidir ( nasıl bir bilği veriyor , nasıl veriliyor - sms , email , server bağlanıp , pc vs .gibi ) , aklınıza ne geliyorsa sorun bilgiler isteyin , email gönderin veya direk yüz yüze bilgiler alın .
tavsiyem ilerisi için gelecek vaat eden sayaç firmasını seçin , ileride sayaç firmasını bulamayabilirsin . saygılarımla...
Slm arkadaşlar , bir çok elektik sayaç firması var . Anlayamadığım bir durum var . Bizlere elektrik kurumu yürürlükdeki sayaçları taktırıyor , Sonra hangi sayaç tipini taktıracaklar ön ödemeli mi ? yoksa uzaktan okumalı mı ? Doğal gaz ve su sayacını ( ön ödemeli kartı ) kullananları gördüm . Şikayetleri ne kadar kullandıklarını net anlayamadıkları . İzlenimleriniz . Saygılar .