Maket İçine Led Yerleştirmek İçin Yardım

volkantr34

Üye
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
47
Herkese Merhaba Arkadaşlar..

Forumunuza yeni üye oldum.. Ve yeni merakım olan aydınlatma olayım için keşke elektrik elektronik okusaydım diye kafamı şimdi duvarlara vuruyorum.. Model yapımı ile uğraşıyorum ve artık bunları ışıklandırmak istiyorum.. Yurt dışı sitelerde incelediklerim hep fiberoptik kablolarla yapılmış ledle yapılanları buldum.. Bu işlerden anlamadığım için acaba ufak ufak girebilirmiyim diye düşündüm ama yok yani :) O yüzden burdaki arkadaşlara danışmak istedim.. 35 adet ledi 50 cm'lik bir maket içine yerleştireceğim.. Bana neler almam gerektiğini ve bu ledleri acaba ne kadarlık bir adaptörle çalıştırabilceğim konusunda bilgi verebilirmisiniz ? Ledler sabit yanacak yanma sönme olmayacak.. Yaptığım araştırmalarda onları buldum ama yanıp sönmesini istemiyorum. ( Parçaları alıp bir arkadaşa toplatacağım )

Umarım açtığım konu forum mantelitesine aykırı değildir. Burda genelde herkes bilgi sahibi fakat ben sıfırım.. Yardımcı olabilecek bütün arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.Uğraşmassanızda sağlık olsun ;)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kırmızı LED yaklaşık 1,8V-15mA
Sarı LED yaklaşık 2V-15mA
Yeşil LED yaklaşık 2,2V-15mA
Mavi ve Beyaz LED yaklaşık 3.6V-20mA 'de çalışır.
bu durumda ledlerin hepsini parelel baglayıp 2 volt 500 mA lik birde dc güç kaynagıyla beslersen güle güle kullanırsın
 
ben bunu sarı led kullanacagını varsayak yaptım sende kullanacagın ledin hesabını çıkarabilirsin volt aynı akım çarpı 35 led adaptöründe olması gereken degerdir.ledlerin artı ve eksisini dogru baglaman gerekecek yoksa yanlış bagladıgın ledler yanmaz bunuda resime bakarak baglaya bilirsin parelel baglantıdan kastımsa hepsinin artısı artıya eksisi eksiye gelecek şekilde olması

333fkzt.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
söylemeyi unuttum 34 adet mavi 6 adet kırmızı led olacak.. dediklerinizide uygulayacağım.. bu istediğim bilgi basit mi bilmiyorum ama eğer basitse bu tip bilgileri alabilceğim bir kaynak varmı okuyim pratik yapiyim.. yaka yaka başınızı ağrıta ağrıta ufakta olsa en azından bu kadaraını yapabilcek kadar öğreniyim.. bunun ötesine geçmeyecek yapacaklarım.. (belki arasından 4 tanesini yanar söner yapmayıda düşünebilirim :) ) + elimdeki ve eklenecek yeni modellerede aynısını yapmak istiyorum.. bilgilerini paylaşan blacktoot kardeşime şimdiden çok teşekkür ederim..

artı bu ledler serbest yani 15'er cmlik kablolara bağlı olucak... fikir için resim isterseniz onuda eklerim..
 
Elektronikçilerde şerit şeklinde led aydınlatmalar var.belki işine yarayabilir.
 
onların çoğu 10 mt'lik, en azından benim bulduklarım.. yılbaşı muhabbetlerinde ağaç yada balkon süslemek için kullanılan türde olanlar var.. ama benim istediğim ışık daha kuvvetli onlar kesmiyor.. led'lerle yapılanlar tam istediğim çözümü sunuyor.. teşekkürler ;)
 
Elektronikçilere bakacaksın.birkaç cm den birkaç metreye kadar var.
google da "şerit led" yazarak ara.ürünleri beğenmezsen ledler ile kendinde yapabilirsin.
 
Arkadşım eğer hala merak ediyosan ledmar.com a bi uğra......
 
kendim yapmak istiyordum öğreniyim diye ama olayınız çok karışık arkadaşlar :) ledleri aldım olması gereken şeklide belirttim bir arkadaşıma yaptırıcam artık.. ama dediğiniz siteyede bakıcam sayın zanzin... ledli yada fiber optiklemi yapıldığını çözemediğim çok güzel tablolar var ışıklı ona sararım bu işten bişeyler kapabilirsem :) ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.. Forumu bilmeyen bayağı bir çevrem varmış herkese gösterdim yakında onlarda paylaşıma başlarlar zaten.. İşim bitince son halini buraya resmini koyarım belki birisine faydası olur fikir verir..
 
yanıp yanıp sönmesini istiyorsan flip flop devresi yeterli olur .flip flopğ devresinide internetten çok rahat bulursun hatta hazır satılanlar bile var ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,629
Kullanıcılar
451,070
Son üye
oguzhanciller

Yeni konular

Geri
Üst