Piyasada çalışmadan bu insanların en çok ne makinesine ihtiyacı var ,yurtdışından getirilen pahalı ulaşılması zor cihaz ,makine hangisi sorusuna cevap bulmak zor.
Kalıp serileme sistemi vardı bende kesiyor kartonu felan ,dizayn programı ayrıca tekstil endüstrisi kullanıyor meşhur Amerikan malı ,geçen gördüm Çin parçaları felan yerlisini yapmışlar ucuz tabi .
Gençken plastik makineleri yapan bir yerde çalıştım uzun süre ,oranın sahibi tornacıymış gençken ,plastik makineleri uzmanlık alanı ,Çerkezköyde 10000 metrekare de üretim yapıyor şimdi .
Bütün iyi icatlar ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır, ihtiyacı belirle ya da insanların ona ihtiyaç duymasını sağla ,otuz sene önce insanların ne bilgisayara ne de Windows işletim sistemine ihtiyaçları vardı,cep telefonlarını hayal bile edemiyorduk ben ediyordum ayrı olay (bilim kurgu filmleriyle büyüdüm Star Trek,Yıldız Savaşları ...),madem birikimin var önce hayal et Edison,Bill Gates,Steve Jobs,Tesla hepsi önce hayal etti ihtiyacı belirledi sonra da bizi o ihtiyaç olmadan yapamayacağımıza ikna etti.
Bir çok makine tasarım işinin kumanda ,
Elektrik sistemlerini dizayn ettim(plastik makineleri,taşıma konvenyör,paketleme) çoğu başarısız oldu neden biliyor musun ?Hepsi taklitti olanı yaptılar iki makine sonra satamadılar olan bizim ödemelere oldu
Dediğiniz makineleri yapan çokça firma var piyasada,ya o fikirlerden birini alıp eksiklerini tespit edip geliştirin ya da kendi özgün fikrinizi geliştirin ,yaptığınız cesaret gerektiren zor iş ,başarılar dilerim.