Makita şarjlı vidalama (tornavida) hk.

sdag

Üye
Katılım
18 Ara 2009
Mesajlar
307
Puanları
1
rkadaslar merhaba elımde makita 6723d modelı sarjlı tornavıda var bunun batarya ni cd sanırum. Kullanmadıkca bıtıyor. Bunu lıon pıl ıle degıstırebılır myım? Bı sakıncası olur mu? 4,8v dc cıhaz..
 
Pil değişir tabiki..

Lakin bunun bir usulu var. Öncelikle eski ve yeni pillerin voltajlarının uyması lazım. Sonra yeni pil takımı için yeni bir şarj sistemi kurmanız lazım ki lityum pillerin Nikel-Kadmiyum piller ile şarj olayı çok farklıdır.

Yeni pil takımının voltajını tutturmak için yapılması gereken bağlantılar var buna dikkat edilmeli.(yeni pilden kastım 18650 piller.Eğer başka bir pil çeşidi düşünüyorsanız ona göre oturup hesap kitap yapılacak)
 
arkadaşım değişir elbette, lityum pilde takabilirsin. şar sorununu çözsen bile yine aynı durumla karşılaşacaksın, neden? sorusuna en yakın yanıt, ben bu aleti ne kadar kullanıyorum? yarı profesyonel olsa bile uzun süre kullanmazsan piller ölür. ister 10 liralık tak, ister 100 liralık pil. kullanmazsan ölürler. ben şarzlımı 1 ay kullanmadım mı, şarz eder evde kek hamuru karıştırırım. sökecek takacak bir şey yoksa, sonra tekrar şarz ederim. lazım olduğunda kullanmaya kalkarsam o piller bana hizmet etmez.. akü ve pillerin belli bir şarz döngüsü vardır.bu döngü tamamlanmazsa kullansanda kullanmasan da biter ölür. bunu göz önünde bulundurarak değişim yapmanı tavsiye ederim.
 
Bu dedıgınıze katılıyorum ancak bn pillerin teknık boyutundan dolayı degıstırsem diyorum. Piller zayıfladı çunku, yanı neden ni cd pil varken lı on pıllere gectıler? Degişmişken lion yapıyım dıyorum.. Avantaj dezavantaj yonunden baktıgımızda yorumunuz nedır?

 
lityum pile geçersen şarz cihazını da değiştirmen gerekecek, elinde var olanla devam edersen daha az masrafın olacak, karar senin
 
- 1 adet en az 10 amper anlık akım verebilen 18650 pil,
- 1 veya 2 adet en az 15 amperlik bms devresi (bu iyi bir şey olmalı yoksa akımı kesiyor, hatta 2 tane alıp paralel bağlayın çünkü Çinlilerin verdiği değerler hep sahte),
- 1 adet tp4056,

ile hallolur. Micro usb ile de şarj edersiniz. Pilin verebildiği akım değeri önemlidir yoksa pil; ısınabilir, aniden boşalabilir, kısa sürede bozulabilir veya daha kötüleri de olabilir. Olmaz belki ama belirtmekte fayda var.

Li-on doğru şekilde şarj edilip kullanılmazsa tehlikelidir ama kullanışlıdır da. Ni-cd pili kullanmadan bırakırsanız li-on pile göre çok çok daha kısa sürede kendiliğinden boşalır ama li-on pili şarj edip bırakırsınız. Kalitesine göre şarj etmeden 1-2 ay sonra bile basar tetiğe kullanırsınız.

Ni-cd piller yüksek amperler çekildiğinde bile kararlı çalıştığından daha güvenlidir ama işte şarj ve deşarj konusunda dezavantajları var. Artık doğru kullanımlarla ve kaliteli pillerle de yüksek akımlara ulaşmak mümkündür ki kaliteli şarjlı el aletlerinde hep li-on kullanılıyor. Li-onlar daha hızlı şarj oluyor ve daha küçük boyutlarla daha yüksek voltaj ve akım verebiliyor.

Buradaki makitadan ben de bit pazarından alıp li-on a çevirmiştim. Hala da kullanıyorum. Bunun dışında da farklı markalarınkinden birkaç tane daha yapıp çevremdekilere de hediye ettim. BMS devresi önemli. O bir çok tehlikenin önüne geçer haberiniz olsun.

Diğer taraftan her zaman bu işlerde risk vardır. Tercih sizin.
 
GP recyko kullan. Şarj sistemin aynı cihazla kalır. El tipi 100tl altı şarjlı vidalamalar için idealdir.
Durduğu yerde tükenmesi en az olan modeldir. Bir markanın daha böyle "hafızalı pil modeli" vardı ama unuttum.

Ben de şarjlı vidalamamın lazım olduğunda pilinin bitmiş olmasından bıktım. Çünkü o an gerekli ve 3-5 vida için lazım.
Kızdım ve Uğraşıp içini söküp 4 tane AA boyutunda gp recyko lehimledim.
Tarafımdan 5 yıldır kullanılıyor.
Bir şarj sağlam 6-8 ay gidiyor.
Örnek;
20 saat şarj et. 10 dk kullan koy rafa
2 ay sonra yine kullan ve koy rafa
3 ay sonra yine kullanıma hazır.
 
Artık korktum bu iş den, özünde elektrınık bılgım zayıf, bransım elektrık, o yuzden bılgılerınıze danısma geregı hıssettım, aynı ni cd 4,8v pil bulup yenılemek daha mantıklı o zmn

Bu pillerın tipi var mı? Bırde 4,8v olması ıcın 4 tane kullanmam yeterlı mı?

Bu markanın ni cd
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
GP recyko hafızalı pil zaten Ni cad ve1.2 volt . Yani 4 adet 4.8 volt oluyor. Yazdıklarınız doğru.
Komik olan ise;
Taktığım 4 pilin piyasa ederi Sıfır şarjlı vidalamadan yüksekti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…