Mandıra için solar sistem hakkında bilgi?

Ne yazık ki değerler verilmemiş. Yaptığım araştırmada 20 kw ı geçmeyeceği şeklinde bilgiler geldi ve ben de arkadaşı ona göre yönlendirdim . Ayrıca bu konuda bir çok kişiye danışmaya devam ediyorum.
Diğer taraftan biogaz işini araştırıyorum ama elektriğin hiç olmadığı bir yerde tamamen biogazın yeterli olmayacağı bilgisi geliyor bana. Ama solar enerji nihayetinde bir takım artışlarla mutlaka gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Tabii maliyet unsuru da var.
Akü verimlilikleri konusu tamamen başka bir konu. Şu an Ülkemizde üretim yapan tüm akü sistemlerinin neredeyse çöp sınıfına girdiği ve asla garanti olayının olmadığı şeklinde bilgiler aldım. Yani her durumda "kullanım hatası" sebebiyle garanti dışı bırakıldığı ve hiç bir firmanın kesinlikle garantiye yanaşmadığı söyleniyor. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi verimlilikler yerlerde sürünüyor. Çok kaliteli yabancı bir iki akü markası var ama onlar da ateş pahası. Yani açıkçası akü işi son derece sıkıntılı bir konu.
 
Sayın c.berkan,
Ben kendi yorumumu yapmamıştım zaten bana söylenen bir bilgiydi. Aslında bana 100 büyük baş hayvanın üreteceği biogaz ile ne kadar günlük elektrik (kaç kw a eşdeğer) üretebileceğim konusunda bilgi verebilirseniz tabii ki bu konuda arkadaşları yönlendirebilirim. Örneğin bu biogaz ortalama günlük 20 kw yük çeken bir kaç motoru çalıştırabilecek mi? Ve tabii bunun için nasıl bir çevrim sistemi gerekiyor? Açıkçası bu konularda neredeyse hiç bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sayın c.berkan,
Cevabınız için teşekkür ederim. Firmayı arayacağım ve hemen bilgi talep edeceğim.
Ancak sizin bilginiz varsa ve çok kabaca bir karşılaştırma yapabilmek için aralarında ne gibi bir fiyat farkı çıkacağı konusunda bilgi verebilir misiniz.
Benim yaptığım hesaplara göre ortalama günlük 30-35 kw civarında kesintisiz ve yaz/kış kullanılabilecek bir güneş enerjisi sistemi 150.000 TL den aşağıya çıkmayacak gibi gözüküyor. Sistemde OPZS Stationer Akü kullanıldığı için de akü ömrü 20-25 yıldan fazla. Benzer şekilde panellerin de 25 yıl minimum ömürleri var. Yani kabaca GES tesisi 25 yıl verimli çalışacak şekilde diye düşünülebilir. Aynı şey 100 büyükbaş hayvanla ve hatta daha ucuza mal edilecekse biogaz tesisi neden olmasın demek lazım.
 
tam emin değilim bu konuda çalışma yapmadım ama biogaz ı arabaya lpg taktırmak gibi düşünüyorum benzinli jeneratöre lpg gibi biogaz sistemi yapılarak çalıştırılabilir.
 
Öncelikle kolay gelsin. Bu işletmede on grid en idaeli ama net gücler ve projesi gerekli birebir görüşüp, netleştirmek gerekir. istediğiniz zaman 05442495567 bu gsm numaramdan destek sağlabilirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…