mantık bulmacası

ben biraz daha kolay bir yol izlerdim
pens ampermetre ile 1.şalteri açıp akımını okurdum eğer akım çekiyorsa lamba yanmıştır çekmiyorsa 2.şaltere aynı işlemi yapardım eğer akım çekmiyorsa demekki 3.şalterdir derim ve yukarıya çıkmaya da gerek kalmaz değilmi

ya kimse bozulmasında bana olay biraz saçma geldi.böyle mantık sorusu olmaz üçüncü katınlambası neden alt katta olsun eğer mantık sorusu ise mantıklı olmalı.

1=5
2=54
3=543
4=5432
5= ?

Yukarıdaki dizilimde " ? " işareti yerine hangi sayı gelmelidir?
alın size mantık sorusu..

gayet mantıklı bir cevabı varmış.açık bırakıp daha sonra kapatıp diğer şalteri açmak ilk başta benimde aklıma geldi ama cevabın bu kadar basit olacagını düşünmemiştim.

1. şalteri kapatırsın ve birkaç dakika beklersin, 1. şalteri açıp 2. şalteri kapatırsın ve doğru 3. kata çıkarsın. Ampüle bakarsın, eğer yanıyorsa cevap 2. şalterdir. Yanmıyorsa elinle tutarsın amplü eğer sıcaksa cevap 1. şalter, soğuksa cevap 3. şalterdir.

1.şalteri kapatırsın.Yani hiç açılmamış olur.Sonra 2 şalteri açarsın ve bır sure beklersın boylece lamba ısınmıs olur ve kapatırsın.^salteri acar ve yukarı cıkarsın.Soguk olan 1 salter.Sıcak olan 2 salter ve yanan lambada 3 salterden olmus olur.

çok teşk ederim ya valla çok güldüm gözümden yaş geldi....

soruyu soran kişiyi üçüncü kata yollardım yandımı diye cepten arardım. yok sıcakmış soğukmuş kriminal inceleme yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…