USB 2.0 data uçlarını multimere ile diyot kademesinde empedanslarini ölç kırmızı prop şaseye deydir siyah probu data uçlarına deydir ölçülen sonuçlar birbirine yakın hatta aynı olması gerekMerhaba,
Mini İtx anakartım arızalandı. (bildiğim kadarıyla direnç) bazı parçaları kısa devre olmuş halde. Durumu özetleyecek olursam kartın bazı fonksiyonları çalışmıyor (arka kısımda ki usb 3.0 girişleri gibi) . Günlük kullanımda çalışıyor, usblerde takınca bazen hata veriyor bazen sistem kitleniyor. Çok uzun aramalar sonucu kartın şemasını buldum. Arızalı parçaları boardview programı ile tespit ettim. Ama bu parçanın modelini/numarası/ne olduğu hakkında bilgim yok. Bu konuda yardımınızı istiyorum.
Ekte yüklediğim fotoğraflarda değiştirmek istediğim bir parçalardan birisi var. Terimlere aşina olmadığım için bilgi verecek kişinin daha basit bir şekilde anlatırsa gerçekten çok sevinirim.
Konu hakkında bilgi alabileceğim öğrenebileceğim bir kaynakta olur. Örnekle mainboard şeması nasıl "okunur" gibi bir şeye de razıyım.
(ekteki parça DP (display port) çipine gidiyor)
Hocam arızalı smd kond. ve direnç.leri buldum zaten. Ama arızalı parçaların özelliklerini bulamıyorum (servis manuelinden). İlk sorunum bu. Sonra bu parçaları nereden temin edebilirim onu bilmiyorum.USB 2.0 data uçlarını multimere ile diyot kademesinde empedanslarini ölç kırmızı prop şaseye deydir siyah probu data uçlarına deydir ölçülen sonuçlar birbirine yakın hatta aynı olması gerek
Birde direnç kademesinde aynı şekil ölç bunlarda birbiriyle aynı olması gerek
Tüm usb leri ölç bu sekilde
Ne yazık ki hocam kart mini itx . O yüzden tamir yapmam şart.https://www.hepsiburada.com/bst-pci-usb-kart-4-port-pm-HB00000BH5AR
Pcı porta takılan Usb ile çözmeyi deneyebilirsiniz bence(pcı portta boş yer varsa tabi),kolay gelsin.
Hocam arızalı bir kaç smd kond. ve direnç var. bir kaç dediğim 10-12 adet. Bunların açıklamalarının anlamını bilmiyorum. Arkaplanı siyah olan fotoda arızalı parça, beyaz olanda parçanın açıklaması var. Diğer dokümanda ise açıklaması "LBC7 0.1u/4/X7R/16V/K" bu şekilde.Bir kaç foto eklermisin kartın resimlerini
anladım hocam, işaretleyemedim ama üst kısımdan birde ortası siyah olan. smd lerin bazıları kısa devre gösteriyor.Foto istedim çünkü bazen insanlar Ferit beat ile kondansatörü karıştırıyor.anakartin ve sökülen parçaların resmi yokmu
Hocam arızalı bir kaç smd kond. ve direnç var. bir kaç dediğim 10-12 adet. Bunların açıklamalarının anlamını bilmiyorum. Arkaplanı siyah olan fotoda arızalı parça, beyaz olanda parçanın açıklaması var. Diğer dokümanda ise açıklaması "LBC7 0.1u/4/X7R/16V/K" bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?