Herkese iyi günler. Elimde bir masa lambası var ve onu dimmerla kontrol edebilmek istiyorum. Acaba bir şekilde piyasadaki dimmerları monte ederek kullanabilir miyim ya da kendi devremi kendim yapabilir miyim? Teşekkürler
Herkese iyi günler. Elimde bir masa lambası var ve onu dimmerla kontrol edebilmek istiyorum. Acaba bir şekilde piyasadaki dimmerları monte ederek kullanabilir miyim ya da kendi devremi kendim yapabilir miyim? Teşekkürler
Masa lambanız akkor flamanlı 220 Volt ampul kullanıyorsa evet yapabilirsiniz. Seyyar tip direk kablo üzerine bağlanabilen dimerlerden kullanabilirsiniz.
Masa lambanızda floresan veya kompakt floresan (tasarrufu ampul) varsa kullanamazsınız. Veya trafolu tip ise 12 Volt ampul kullanıyorsa gene kullanamazsınız.
220 vac armut tip lambaya 100w kadar dimmerlar işini görür sn. Alpernbugra nın dediği gibi kolay bulunur. Florasan için geçmişte bu forumda devresini paylaşmıştım 12 vdc için kendiniz yapabilirsiniz veya sanayide oto parçacılarına-aksesuarcılara sorabilirsiniz.
Sıvaüstü dimmer anahtar kullanabilirsin masa üzerinden kumanda edersiniz. Yada elinizde sıvaaltı dimmer anahtar var ise termoplastik buata monte edebilirsiniz. Philips eco classic halojen ampulü öneririm.