Matematiğim sıfır !!!

Bug38ra

Üye
Selamınaleykum abilerim, ablalarım, kardeşlerim. Benim sorunum başlıktanda anlayacağınız üzere bölüm sıkıntısı. Bu sene bilerek kaldım bölüm değiştirmek için ve geçen sene gönderildiğim lisede Elektrik Elektronik bölümü açılmış. Bölümü araştırdım ve mantık isteyen bi bölüm olduğunu anladim fakat işin özünü araştırınca süper bi mat gerektirdigini ankadim. Daha dilekcem onaylanmadi ama nolur bi tavsiye verin bu arada su anda muhasebe bolmundeyim evime yakin oldugu icin ama istemiyorum. Uzun oldu kusura bakmayin

Matemetik hayatın temelinde var!Kendine yetecek kadar kendini bu konuda geliştir!Avukat olsan savunduğun insan kaç yıl ceza alacak bunun ne kadarı indirebilirim diye hesaplaman lazım imam olsan kaç rekat namaz kıldırdın geriye kaç kaldı bilmen lazım.Öğretmen olsan öğrecilerin istatisliklerini bilmen lazım sınıf kaç kişi anlattığın konuyu kaçı anladı kaçı anlamadı...Ben bunları örnek olarak verdim ama şu bir gerçek hayatın temelinde matematik var daha insan doğarken kromozonların hesaplarının tam olması gerekiyor kromozon sayımız tam olmazsa vucudumuz da anormallikler oluşur!Yani matematikten kaçış yok gerekirse çevrenden matematik konusunda ders verecek birini bulup ihtiyacın olacak kadarını öğren sınıf tekrarlarıyla matematikten kurtulamazsın!

çok teşşekür ederim abicim. Bu bana bi ilham verdi ama hani bu iş içinde olanlar bilir, aşırı bi matematik istemiyor değilmi en büyük korkum o, zamanında toparlayamayıp ortada kalmak yani yinede .ok teşşekür ederim iyi forumlar.

Matematik ile ilgili kaygilarin var anladigim kadariyla, oncelikle kendine olan ozguvenin onemli , hayatta tum isler bu sekildedir. Ogrenciyken basarili olacagina inanmak ve basarmak isin ozu ozguven. Is hayatinda da bu boyledir, karsimiza bin bir zorluk bilmedigimiz seyler cikiyor. Aslinda isin ozu ozguvenimize bagli o zorlugu yenecegimize olan inancimiz ve ozguvenimiz. Ornegin; Bir binanin temeli saglamsa depreme karsi dayanikli olur aksi takdirde yikilir gider. Sayin @c.berkan Bey in bahsettigi gibi Matematik her zaman kullanilan onemli bir derstir, sadece okul yillarinda degil, okuldan sonraki donemde de kullanabilecegin onemli bir derstir. Matematige nasil calisacagin ile ilgili cok guzel konu anlatimlari ve sorular gonderebilirim eger dersinin icerigini yazarsan biraz detayli ornegin konu isimleri ve kacinci sinif matematik olacak.

Muhasebe matematiği bence Elektrik-Elektronik matematiğinin yanında çocuk oyuncağı. Bence sen yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun. Matematikl az olsun istiyorsan sözel bölümleri araştır ya da matematikle barışmaya bak derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…