Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
3- Yoksa Ankara'da kesebilecek bir şirket bilen?
: )Abi şehirde söyleydin yakın olanlar ulaşır vs.
Ben kendi CNC imi Alü levha ve sigma profilden yapmayı planlıyorum. MDF kullananlara plywood malzemeyi de araştırmalarını öneriyorum.
İyi araştırma yapan bir arkadaşım mukavemet gerektiren farklı bir projesinde plywood u seçti. Kesimin kalitesi (ebatlama) ve fiyatı da dikkatinizi çekecektir. Kesilen parçaları gördüm. Hem malzeme hemde kesim kalitesi olarak iyiydi, kesilen kenarlar çok düzgündü. Kesim sadece dikdörtgen parçalardan oluşuyordu. İnternette iki malzemeyi mukayese edecek bilgi mutlaka vardır. Birbirine dik yönde uzun ahşap malzemenin biraraya gelmesinden oluşan plywood un daha küçük boyutlu malzemeden oluşan MDF ye göre mukavemet açısından daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım plywood daha pahalıdır. Aşağıdaki fiyatlar şubat 2015 tarihindeki maliyetlerdir.
Plywoodda da farklı kaliteler var. Arkadaşımın seçimi en iyisi olduğunu düşündüğü İskandinav malı. Birch veya Baltık birch ağacından üretilmiş. Film kaplı olmayanı tercih etti. Film kaplı olanları inşaatlarda beton kalıp malzemesi olarak defalarca kullanıyorlar.
http://www.balcioglu.com.tr/
Plywood levha 20 mm kalınlık 1250x2500 mm boyut. Mobilya grade, düzgün. 153 TL + KDV
http://www.demonte-ahsap.com/index.html
Levhanın tamamının istenilen ölçülerde kesimi 10 TL.
@ramerturk ustayı da çağıralım.
AFiyatlar 1.5 yıl öncesine ait, İstanbul firması!
Plywood sadece dikdörtgen şekilli parçalar halinde kesilmişti! Yine de fikir verebilir. Hazır mutfak-banyo dolabı gibi mobilya üretimi yapan yerler belki kesebilir.
@window_s ustam epey ölçü saymışında bu standartların hepsi piyasa da varmıdır. Benim yaygın 2 ölçü. Birisi 183x366 diğeri 210x820
Neyse konuya gelecek olursak. Çizimin o şekilde dizilip verilmesi yanlış bence. Adam kaç mm lik freze kullanacak bilinmiyor. O yüzden 170x120 cm ölçüleri doğru ölçüler olmadığı kanaatindeyim. Fiyat olarak benim tahminim ennn azz 100 TL(Makinenin Günlük Parası)+ Malzeme parası olur. 183x366 MDF de 80-100 TL arasında olsa ki buda iyimser değerler. 200 TL den aşağı olmaz.
Çizime baktığımda 90 derece köşeler var. Buralar yuvarlak çıkar. Ve Bunu kesecek adamlarda genelde büyük çaplı frezeler olur ve o köşeler istenilen şekilde çıkmaz.
Probotsan ankara firması. kendi kesmiyorsa da müşterilerine yönlendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?