Mekatronik Mühendisliğinin Yanında Çift Anadal için Bölüm?

kedibaba

Üye
Katılım
4 Eyl 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Öncelikle merhaba ben mekatronik mühendisliği öğrencisiyim ve okuduğum bu bölümün yanında bir bölüm daha okumak istiyorum çift anadal ile.Ancak otomotiv mühendisliği, biyomedikal mühendisliği ve inşaat mühendislikleri arasından hangisini seçiceğime karar veremedim.Sizce hangisinin okunulabilitesi daha yüksek?
 
bölümünüz zor bir böküm alan olarak çok geniş benim önerim yandal yapacağınıza kendinizi geliştirmeye bakın 4 yıl içerisinde size kaldırabileceğinizden daha fazla bilgi yüklemesi yapılmaya calışacak ve öğretilen konuların çoğu yüzeysel olacakdır 4 yılda elektrik, elektronik, bilgisayar ve makina eğitimi alacaksınız bu alanların tek başına kendileri bile kapsamları çok fazla, ben yinede yandal yapacağım derseniz biyomedikal öneririm (kaldırabilirseniz) çünkü biyomedikal cihazlar artık robotlaşmaya başladı. doktor oturuyor kontrol panelinin başına hiç el sürmeden operasyonları gerçekleştiriyorlar. yine tercih sizin. (tamamen kendi görüşüm)
 
Mekatronik eğitimi veren üni.ler den mezun olanlar çoğu alanla ilgili bilgi alıyor, ama iş hayatında ister istemez bir konuda uzmanlaşmaya gidiyor. Dört sene eğitim sürecinde elektrik , mikrodenetleyiciler, plc, cad-cam, mekanik sistem tasarımı gibi farklı alanlardan ders veriliyor, ama ne derece sağlıklı alınıyor.Yani makine bölümündede cad-cam var, mekatronikte de hangisinin eğitimi daha sağlıklı olduğu aşikar.
EE mekatronikten mezun mühendis ne iş yapıyor? Benim gözlemlediğim kadarı ile mekatronik mühendisleri otomasyon alanında çalışıyor.
Halbuki o kadar elektrik mühendisi varken otomasyon işlerinde niye çalışayayım.

Bana göre şuan otomotiv pek iç açıcı gelmiyor, İnşaat mühendisliği ile pek bi alaka kuramadım.
Ama Biyomedikal üzerine gelişmelerin olduğunu çevremden ve netten duyuluyor.Zaten bazı üni. lerde mekatronik biyomedikal diye dallaşıyor diye duydum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…