MELSEC FX-24MT

sagu

Üye
Katılım
11 Haz 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Arkadaşlar bu plcnin içinde DWR,HDR,MNT,NAM,PRG,PRM,PRT ve MPA,
uzantılı dosyalar var,bu dosyaları yedek olarak bilgisayara kopyalanmış plc arzalanınca da biz bu programı yedek plc ye yüklemeye çalıştık ama yükleyemedik elimizde program olarak GX Developer 8.72 var bu dosyaları biz bu programda bir türlü açamadık bile. Bu konuda yardım olursanız sevinirim teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
gx developerdan dosya aç yani open dAn yaparsan açılması lazım. İndirdiğin dosyadan direk açamazsın!!!
 
evet bende aynen öyle yapıyorum fakat bana mesaj olarak,the specified project does not
exist,specify an existing project path/preject name çıkıyor..?
 
ozaman elden bişi gelmez yani teşekkürederim egzantirik saolasın
 
Bir ihtimal,

eksik dosya adı belirtiliyorsa boş bir dosya oluştur. O isim ve uzantıda. İşe yarayabilir. Veya eğer diğer plc programlarında aynı isimle dosya varsa birisini ilgili dizine kopyala.
 
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayın demirdöven ve sayın egzantrik, makina üreticisi firma ile irtibata geçtik ve bize programı gönderceklerini söylediler böylelikle sorunumuzu çözeceğiz.
Ama herhalde bu plc işi ile biraz daha ilgilenmemiz gerekecek galiba,özellikle bu mitsubishi hakkında baya öğrenceğimiz bişi var,bu konuda ne tavsiye edersiniz öğrenmek için..?
 
GX developerla basit programlamadan ileri seviyeye doğru programlar yaparak ilerletirsiniz. Bütün PLClerin temeli aynı nihayetinde....
 
Evet haklısınız program becerisini arttırmak için program manual klavuzlarına bakmak yeterlimi acaba
 
medoc ile açmayı denediniz mi ?

sonuçta gx developer şurada yaklaşık 7-8 senelik bir program

önceleri için medoc kullanılırdı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…