Memuriyetle İlgili Bir Soru

Ben Kamuda tekniker olarak çalışıyorum. Ülkemizde iş kanunu berbat. Sadece bir kanun var ortada. Yaptırım ve denetim mercii yok. Bunu yapan teşkilatların sadece ismi var. Ben kontrollük işi yapıyorum. Sürekli firmalara gidiyorum orada çalışan mühendis veya tekniker arkadaşlara rastlıyorum. işinde 20 yılı devirmiş olanlar çok memnun. Genelde ortaklık yapıyorlar yöneticiyle. iş bitirme tabanlı çalışıyorlar. Ayda 10.000 lira rahat alıyorlar. Bunlardan çoğuda zaten DSİ, Karayolları, EÜAŞ, Bayındırlık gibi dairelerde 10 - 15 sene çalışmış işin kurdu olmuş adamlar.

Fakat ilk başlangıçta özel sektör zaten tekniker almıyor. Mühendislerede az maaşla şantiye işi veriyor. Kesinlikle kamu avantajlı.
Dairemizde 20 mühendis 8 tekniker ve 2 teknisyen çalışıyor. Ben buradaki herkese kesinlikle kamuyu öneririm. Çünkü kamuda kaliteli elemana ihtiyaç var. Burada mühendis olup mühendislikle uzaktan veya yakından ilgisi olan hiç kimse yok. Adamın elinde sadece mühendislik diploması var. Durum öyle içler acısı ki hayretlere düşmemek elde değil. Son zamanlarda bir kaç tane sözleşmeli mühendis aldılar yine ne varsa onlarda var. Adam ziraat - çevre - jeoloji vs. mühendisi aldığı maaş 2900 lira. Fakat özel sektöre geçse çay dağıttırıp sigortasını yatırmadan 450 lira verirler . Hiçbir yetkinlik - yeterlilik - bilgi - liyatak - kalite söz konusu değil. Bir zamanlar bir şekilde diploma almışlar, ve bir şekilde işe girmişler vakti zamanında. Adamlardan istenen tek iş gürültü yapmadan oturmaları ve kavga çıkarmamaları.

İnşallah gençlere kısmet olur çalışmak. Zira çok büyük adaletsizlikle var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…