Mesafe Ölçüm (Park Sensörü)

Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
294
Puanları
1
Yaş
34


Arkadaşlar daha önce park sensörüyle ilgili bikaç konu açtım.Devrenin çalışması şöyle

1C 1, 120 Hz. Frekansında, 300 mAmper azami akım çekerek, 0.8 MetreSaniye “pulse” veren bir osilatör olarak görev yapar. D1 ve D2 aynı çizgi üzerine birkaç santimetre aralıkla bir yüzeye monte edilmiş ve aracın tamponuna bakacak şekilde duvara yerleştirilmiştir. D1’in yayımladığı sinyal, karşısında duran (yaklaşan) yüzeyden yansır, yansıyan sinyalleri D2 algılar. Algılanan sinyal IC2A tarafından yükseltilir ve azami seviyesi D4 ve C4 tarafından görülür. D3 diyotu, R5 ve R6 ile birlikte D4 diyotundaki değişikliği tolere eder. Duvar ile yansıtıcı tampon arasındaki mesafe ile orantılı şekilde DC voltaj oluşur, D1 ve D2, gelen değişken sinyalleri üç değişik komparatör’e besler. Bu komparatörler, mesafeye göre ayarlanmış LED’leri, voltaj ayırıcı olarak görev yapan R7-R10 direnç köprüsünün belirlediği voltajlara göre sırayla yakar.

Burda İnfraruj ve foto diyot duvara monte edilmiş.Yani dalga arabanın plakasını çarpıp dönüyor.Peki devreyi bir bütün halde arabaya monte etsem olurmu?Yani dalga duvara çarpıp dönse olurmu?Bana göre olur çünkü fark eden bir şey olmayacak.
Öneriler lütfen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…