Metal Halide Asiri Akim Cekmesi

Katılım
18 Şub 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaslar depolarimizin aydinlatilmasi icin 400 W Metal Halide kullanmayi tercih ettik fakat bir gun gecmeden balastlarin asiri isindigini ve normalde 2.5- 3 amp civarinda cekmesi gerekirken 3.8 amper cektigini fark ettik.Nerdeyse depolarin yanmasina neden oluo du . Resimde de goreceginiz gibi balastlar kavruldu. Digerlerininde klemensleri erimeye baslamisti. Bununla alakali olarak balastlari baska bir markayla degistirme karari aldik fakat yine sonuc degismedi. Bu neden kaynaklanmaktadir nasil bu sorunu cozebiliriz.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4154.jpg
    IMG_4154.jpg
    101.3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_4152.jpg
    IMG_4152.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_4153.jpg
    IMG_4153.jpg
    85.2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın yavuz bu balanslar 400 w.lık mı? Bu derece ısınması normal bir durum deyil ki yangına sebep verecek durum olmuşta geçmiş. Bağlantılarda gevşeme ve çekilen kablolar kaç mm? Normal kablo yerine yanmaz helojen free kabloyu tavsiye ederim. Balansların durumuna bakılırsa sanki kısa devre varmış gibi.
 
dogrudur 400 wlik ,baglantilarini kontrol ettik ayrica test icin yerde de denedik sonuc ayni. Kablo 4mm2 lik cekildi fakat yanmanin nedeni kablo capiyla alakali degil. Direk balast yanio sonra balastin bagli oldugu linye tutustu. Yeni balast taktik degisen bi sey olmadi. Burada sistem jeneratorden beslenio onunla alakali bi durum olabilirmi ? Kisa devre bi balastta olsa anlarim fakat hepsinin durumu ayni, kisa devrede az bir zamanda tutusmasi lazim bu bir gun acik kaldiktan sonra meydana geldi.
 
balastin adi olmasindan olabilirmi ,
 
Evet balansın adi olması bir faktör olurda jenaretör den olmasıda var. Jeneratör ün verdiği voltaj ne onu ölç. geçenlerde benimde başıma geldi.Normalde 220 vermesi gereken jeneratör 250 v geçiyordu; yakmadığı cihaz kalmadı.Jeneratörde aşırı dalgalı elektrik veriyordu.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,072
Mesajlar
923,015
Kullanıcılar
451,358
Son üye
excelse04

Yeni konular

Geri
Üst