Metal Halide Projektörler Hakkında

elektrik

Üye
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
330
Puanları
1
arkadaşlar metal halede projektörler hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. ignatör ne işe yarar devresi nasıldır ignatörün bozuk olması lambanında bozulmasına sebeb olabilir mi vs..
şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba metal halide projektörler genellikle alan aydınlatmasında kullanılırlar
örneğin reklam panolarında , bina dış aydınlatmada, bahçe , kavşak aydınlatmalarında kullanılabilirler.
ancak bu sistemde gaz deşarjlı ampuller kullanıldığı için bu ampullerin ışık akıları yüksek seviyededir. bu özellikle direk ışığa maruz kalan insanların gözlerini kamaştırmaktadır. bu nedenle bu projektörlerin konumları örneğin fabrika çalışma ortamı aydınlatılacaksa göz hizasından oldukça yukarda olmalıdır.
projektörlerin içinde 1 adet balast , 1 adet ignitör (ateşleyici) bulunur. genellikle balastlar arıza yapmaz ancak ampul ve ateşliyici güvenilir bir marka değil ise sık sık arızalanır. ampul arılanır ise genelde enerjiliyken yaklaştığınızda ampul içindeki arkı görürsünüz fakat ampul ömrü bittiği için aşık yaymaz.
ve de ampul içi siyahlaşır. veya sık sık benimde başıma gelen ampul arkdan dolayı fazla ısınarak oluşan basınçtan dolayı armatür içinde patlar. bu durumda ampulü değiştirmeniz yeterlidir. ancak değişim sonrası enerji verildiğinde ampulde hiç tepki yok ise sorun ateşleyicidedir. benim tavsiyem size kesinlikle çin malı ateşleyici kullanmayın. philips ve siemens bu konuda 1 numaradır.
ignitör bozuk ise lambada hiç tepki olmaz. ancak uygun olmayan ignitör seçimi lambayı bozar.
 
Arkadaslar benım sorunum 3 tane 1000w lık lambam var metal halıde pelsan marka ama lambalar gunduz yanıyor gece bır veya ıkısı yanmıyor sorun sızce nedendır yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekurler.
 
Gerilimleriniz, gece normal seviyede oluyormu ?Sorun olan saatlerde,armatür uçlarında ge-
rilim ölçme imkanınız var ise,voltaj durumunu takip etmenizde yarar var.Voltaj düşük geli-
yor ise,ondan olabilir.
 
Tesekurler bu konuda yardımcı oldugunuz ıcın.bu aksam voltaj olcelım .
 
evet geceleri gerilim düşümü fazla oldugundan lambada volt düşüklüyü olur vede yanmaz
 
ignitor metal halide armatürlerde ateşleme yapar kolay gelsin
 
sn yener74 ben bu çizimi ingitorun üstündeki sembollere göre paint te çizdim elimde bulunsun diye kondanstor gibi çizilen devre elemanı metal halide yada sodyum buharlı lambadır
 
benım 3 adet 1000 w lambalar canavar gıbı yanıyor tesekurler yardımlarınız ıcın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…