Metronix Servo sorusu

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
merhaba arkadaşlar birkaç sorum olacak.

1- kurulu sistemde çalışan Metronix servo motor arızalandığında yerine yeni motor bağlarsam hiçbir ayar ve parametre kullanmadan sistemi eskisi gibi çalıştırabilirmiyim.

2-Metronix servoya bağlı bu motorun rotoru üzerindeki mıknatı rulman değişimi sırasında kırıldı bunu tekrar kullanma şansım varmı.ve bu mıknatısın amacı nedir merak ettim.

3-motor arkasındaki resolveri söküp takmamda bir sıkıntı olurmu herhangi bir ayarı varmı.
yeni motor siparişi verdik gelince umarım takınca direk çalışır.
şimdiden teşekkür ederim.hayırlı işler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Usta servoya kötü dalmışsın
O motor bidaha bence çalışmaz. Yeni servo motoru eski sürücüye bağla, bildiğim kadar sürücüde değişiklik yapmana gerek yok.
Servolar çok hassas yapılıdırlar enkoder montajları osilaskopla yapılıyor olarak biliyorum.
 
tşk ederim.sorunu giderdimde aklımdaki soru işaretlerini kaldırmak istiyorum.
 
Mıknatısı yerine yapıştırabilirsin henkelin uygun ürünü var 300 dereceye daynıklı ve kopma mukvemeti yüksek yapıştırıcı ile
 
Metronix ARS 2300 series sürücünün icindeki parametre bilgilerini alıp aynı modeldeki sürücüye yüklemem gerekiyor sürücüler can bus haberleşmeli ve adresli olduğu icin nasıl yükleme yapabilirim teşekür ederim
 

1) Motor değiştirdiğinizde sisteme auto-tune yapmanız tavsiye edilir. Sistemde sarsıntı,ses vb. yoksa pek gerek yok (aynı motoru taktığınızı farz ediyoruz tabi)

2) Mıknatıs çok dağılmamış ise yerine yapıştırıp kullanabilirsiniz, sorun çıkartmaz.

3) Motor arkasındaki encoder i sökerseniz tekrar kullanabilmek için encoder-motor sıfırlaması yapmanız gerekir.Encoder takip hatası ve çeşitli sesler yaratacaktır.Bu haliyle çalışmaz. Servo tamircileri yada LS yetkili servisi (İngilizce Karınca) mühendisliğe gönderebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…