Mikrodenetleyici Seçimi

gursedat

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

RFID Reader/Writer projesi üzerinde çalışıorum. Fakat hangi mikrodenetleyici ile gitmem gerektiği konusunda deneyimli mühendislerin yardımına ihtiyacım var. Bu R/W unitesini kontrol eden denetleyici aynı zamanda daha sonra tasarlanıcak bir robotu da kontrol edicek. Hangi hususları göz önünde değerlendirmem gerekir bu seçimde ve nelere odaklanmalıyım?
 
seri haberleşmeyi usb ile yapacaksanız 18f4550,18f2550 yok bana rs232 de yeter diyorsan 16f877 işini görür rfid işine gelince sana önerebileceğim em4095 çipi olabiliri 125khz de okuma ve yazma yapabilrsin sana kolay gelsin.yazılımda bir sorun olursa yazarsan haledebilriz.
 
Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Benim de kafamda kominikasyon olarak USB ya da RS232 düşünmüştüm ama hangisi ile gitmek daha mantıklı olur konusunda USB daha evrensel bi konnektor olduğundan USB düşünüodum fakat Spesifikasyonlar bu hafta daha netleşti.. Okuyucu unite Bluetooth üzerinden herhangi bir cihaz la iletişime geçicek şekilde tasarlanıcak şimdi oturup yeniden herşeyi gözden geçirmem gerekecek. Programlama konusuna gelince daha önce Freescale/Motorola HC12 programladım assembly dilinde. C ya da basic kullanarak şimdiye kadar bi programlama gerçekleştirmedim. Bu projede LABview kullanmayı düşünüorum. Eğer programlama için önericeğiniz bir arayüz program varsa hertürlü öneriye açığım. Yeniden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,904
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst