Milli Savunma Sanayiimiz Belgesel

Nereden nereye geldik. Gurur duydum.

güzel ürünler güzel çalışmalar var amma velakin ben bunların yüzde yüz yerli imkanlar ile yapıldığını pek düşünmüyorum misal hürkuş eğitim uçağının motoru kanada dan alınmış eğer biraz araştırma yaparsanız görürsünüz özellikle F-16savaş uçaklarında key esrow denilen bir sistem var ..

%100 diye bir olay yok zaten illaki yurtdişindan parça alacaksin ,örnek verecek olursak şu an bu mesaji girdigin telefon ornek samsung olsun bataryasi taylanddan,islemcisi Abd den ,ekrani hindistandan geliyor çinde montajlanip menşeisi kore olarak piyasaya süruluyor. Ulkemizin geldiği bu noktayla gurur duymamiz gerekiyor. Allah devletimize,milletimize zeval vermesin...

Bence millilik kavramı ya da tarif ideğişmeli. Hep herşeyi o ülkede üretilirse Milli veya yerli diyoruz. Bence, bir sıkıntı anında herşeyine müdahale edebiliyorsan, donanım veya yazılım herşey kontrolünün altındaysa, Gerek duyulduğunda gereken parçayı üretebileceksen milli sayılabilmeli...

Millilik konusunda evet bende isterimki üretilen her ürünün son vidasına kadar her parça veya yazılımın Türk mühendisleri fabrikaları v.s. den üretilsin.

Ancak günümüz zamanının bazı getiri zorunlulukları da var. Biz bir cihazı tümü ile üretmek istersek maliyetlerimiz oldukça yükselecektir. Bunun gerekliliği nedir diye sormadan da edemiyorum.

Bu noktada olması gerekenin @elektrofizikci arkadaşımızında belirttiği gibi eğer üretilen ürünün tüm kontrolü elimizde tutabiliyorsak maliyeti uygun noktalara çekip kaliteyi arttırabiliyorsak bence en optimum noktayı yakalamış oluyoruz.

Bir üründe kontaktör yada motor için harcayacağımız ar ge gücü yerine bunu yan firmalardan temin edip bu sistemi kontrol edecek yazılım kısmını milli üretimle kontrolü hat safhada tutmak bence en mantıklı olandır.

Bir arkadaşımın kızı iş icabı çin'e gitmiş. Gittiği bölgede adamlar sadece yeme ve yatma için çalışıyorlarmış. Nüfus muazzam derecede kalabalık işsizlik hat safhada. Hangi delikanlı ekonomik olarak bu sistemle mücadele edebilir ki !

Forum istatistikleri

Konular
129,890
Kullanıcılar
452,770
Son üye
babagaad

Yeni konular

Geri