Sn Fabia
Size hakaret ettiğim falan yok sadece işin teknik ve matematik kısmını bilmediğinizi belirttim.Bir insana bir şeyi bilmediğini söylemek ona hakaret etmek değildir.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek yanlışın üzerine ısrarla gitmektir ayıp olan.
1.Bilgi: Gerek transformatörlerde gerekse motorlarda Pcu bakır kayıpları kısa devre deneyi ile bulunurlar. Verdiğim örnek kilitli rotor deneyi eşdeğer devresidir.
2.Bilgi: Görünür akımın iki bileşeni vardır.Biri aktif akım bileşeni diğeri reaktif akım bileşeni. Akımın aktif bileşeni Ia=Isxcosfi ‘dir. Akımın reaktif bileşeni ise Ir=Isxsinfi’dir.
Akımın aktif bileşeni ile gerilimi çarparsanız aktif güç olan P değerini bulursunuz. P=UxIsxcosfi yada diğer bir ifadeyle P=UxIa
3.Bilgi: Ohm kanunu (ohmik yükler için) Ia=U/R ‘dir. Devrede safomik direç R olduğu için çekile akım aktif akımdır. Diğer yük kombinasyoları için I=U/Z ‘dir,buradaki I akımı görünür akımdır.
4.Bilgi: Yukarıdaki açıklamalarımdan da anlaşılacağı üzere Pcu=UxIa² ‘dir. Zaten I akımı görünür akım olarak konulsaydı yani reaktif bileşenide olsaydı formül Scu=UxI olur birimide W yada KW olmazdı VA yada KVA olurdu.
Şu formülde kafanıza takılan cosfi ‘yide size açıklayayım. Formül bilinmeyenlerinden birisi Trafo nominal gücü olduğu için cosfi değeri ile çarpılıp trafodan çekilen aktif güç değerinin belirli bir T zamanı(1ay) sonundaki aldığı değeri bulabilmek içindir. Gerek bakır kaybı gerek boşta çalışma kaybı ve neticedeki toplam kayıplar aktif güç birimi olup watt’tır. Kayıpların gücünün aktif güç olduğunu inkar etmiyorsunuz ve ısrarla kondansatörün bu aktif güce etkili olacağını idda ediyorsunuz bu noktada size diyecek söz bulamıyorum...
Tüm açıklama ve ispatlarımdan görüldüğü üzere bakır kayıplarında endüktif güç kaybından ve akımın reaktif bileşeninden bahsedilemez. Dolayısıyla kapasitif akımın bakır kayıplarına etkisi
SIFIR’dır.
Sonuç olarak bakır kayıpları vardır ve aktif güç kayıpları olup devreye bağlanan kondansatörün bu kayıpları azaltması fizik, Elektrik ve matematik kanunlarına göre mümkün değildir.
Ben aynı zamanda yukarıda yapmış olduğum tüm açıklamaları Sakarya Üniversitesinin bu palavra ürünü satan dolandırıcılara vermiş olduğu raporla ispatlamaktayım. Sizin buna benzer sağlam bir deliliniz, deneyiniz veya rapor sonucunuz var mı Sn Fabia?