Mini CNC dik işlem projesi (Resimli)


T slot için bir standart var fakat ara mesafe için bir standart olduğunu zannetmiyorum, ölçüler tabla büyüklüğüne göre belirlenmelidir benim tabla 250x680 mm, kalınlık 25 mm T slot 8 mm kanaldan sonra alta kalan dolu kısım tablanın sağlamlığını belirler, kanalın paralelinde bir zayıflama olmaz fakat diklemesine zayıflama fazla olur alta destek koymalı yada yeterince kalın tutmakta fayda var, bunlar hareketli tabla için sabit tablada, sigma profil ölçülerini örnek alabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • image.png
    243.3 KB · Görüntüleme: 73
Bende yaptırmak istedim ama yüksek fiyatlar verdiler
 
Küçük bir katkıda bulunmak isterim size;
Bilgisayardan gelen usb kablosunun üzerinde ferrit filtre yok mutlaka takın.
 
Tablam hareketli olacak, Alu 7075, 20 mm kalınlık, düşündüğüm son ölçüler;

Tabla: _______450 x 420 mm (X x Y),
Çalışma alanı: 390 x 280 mm

Hareketli tabla olduğu için, hazır yüzey profili kullanamıyorum. Yan yana birleştirerek kullanmayı da düşündüm ancak rijit bir tabla elde etmek pek mümkün değil.

Tablaya bir alet bağlarken sıkıntı yaşamamak için doğru T slot ölçüsü ve ara mesafeye karar vermeye çalışıyorum. 4. eksen, mengene, bağlama aparatları aklıma gelenler.
 
Son düzenleme:
Bu makinayi yapan korukleri de kendi katlamistir bence.
Prd. yazinin devamini gormemisim.
 


Mengene bağlayacaksanız enaz 8 mm T slot açmanız lazım kanalın üst tarafını ben 7 mm yaptım siz 20 mm alüminyum kullanırsanız altta kalan kısmın et kalınlığı 5 mm olur, pabuçla malzeme sıkma sırasında esnemeler olabilir ya kanallara 90 derece alt kısımdan destek atmanız yada kalınlığı 25 mm ye çıkarmanız daha rijit olmasını sağlayacaktır, bu ebatta bir tablada kanal araları 50~60 mm olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…