mini tornaların her türünü kullandım. sieg c0 c2,c3 ve sonunda jetco jml2305 aldım rahatladım. torna alırken hangi işi yapacağınız önemli. yoksa benim gibi sat birini al yenisini onu sat diğerini zaman ve vakit kaybı küçük torna bir süre sonra yetmiyor.
Sayın @askinaslan çok sayıda makineyi tanıma olanağınız olmuş. Forumda mini torna sayısı az ama benim gibi bir çok kişinin gönlünde veya aklının bir köşesinde torna sahibi olmak da vardır.
Sanırım bu değişikliklerin tek nedeni büyüklük değildi. Bu modellerin iyi kötü yanlarını, özellikle jml2305 (sanırım tayvan malı) neden memnunsunuz biraz bilgi verebilirseniz hiç bilmeyenlerin tanımasını ve aynı hataları yapmamasını sağlayacaktır. Motoru 550 Watt gözüküyor, bu güç doğru seçilmiş mi yoksa zayıf kalıyor mu? Bu modellerde dişliler plastik mi metal mi?
Kalemlikleri kendin mi yaptin? Oyleyse tebrik ederim. Gecme kismi kirlangic galiba.Kalemlikler için sıcak çekme lama kullandım. Arabanın üzerindeki ve kalemliklerin hepsini atölyede yaptım. Siyah kaplama black oxide denilen civataları falan paslanmaya karşı kapladıkları siyah kaplama
Ben Multifix kullanacagim icin kalemlikleri satin almak zorundayim. 10 tane alsam yaklasik 400 dolar tutacak.
Muhabbet ettiğim kişiler ile resmi konuşmayı sevmediğim için size Suat diye hitap edeceğim eğer yanlış anlamaz iseniz sevinirim. Gördüğüm kadarı ile sıcak bir ortamınız var tam bana göre.Kalemlikleri kendin mi yaptin? Oyleyse tebrik ederim. Gecme kismi kirlangic galiba.
Ben Multifix kullanacagim icin kalemlikleri satin almak zorundayim. 10 tane alsam yaklasik 400 dolar tutacak.
Evet, ama bunun için bir frezeye ihtiyacım var.Multifix'i kenara koyup AXA veya 250-111 gibi adlandırılan sisteme geçseniz daha karlı olacak gibi. Biraz uğraşırsanız ana parçayı bile yapabilirsiniz.
Evet, ama bunun için bir frezeye ihtiyacım var.
benim freze sağ olsun söylemesi ayıptır hayvan gibi güçlü 2mm 16 lık kaba talaş freze ile peynir keser gibi kesiyor.
Takip ettiğim kadarı ile GIB-Wedge tipi, piston tipe göre daha kullanışlı imiş. Sadece hızlı bağlama değil, yan parçalar sıkıştırılırken hassas bağlanabilme özelliğini beğeniyorlar. Kalemliğin çelik ana bağlantı parçası (adı nedir bilmiyorum) satın alınıp diğer parçalar imal edilebilir.
https://www.aliexpress.com/item/250...9.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.402.NehvJi
Routerda yapılamaz mı? En azından yan parçalar, 7075 alüminyumdan olursa.
Söyleyin ki biz de öğrenebilelim.
Frezenin modeli, gücü nedir?
Evet, ama bunun için bir frezeye ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?