bende sieg c3 var hiç memnun degilim yatakboşlukları cok ayar yaptıkca agırlasıp yavaşlıyor katterleri 9*53 mm olmaak zorunda inç e göre yapılmış ben ben ne kalemını ne katerını bulamadım para bırıktırıp baska marka alsa ıdım dıyorum su anda
satmayı düşünürsen haberim olsunbende sieg c3 var hiç memnun degilim yatakboşlukları cok ayar yaptıkca agırlasıp yavaşlıyor katterleri 9*53 mm olmaak zorunda inç e göre yapılmış ben ben ne kalemını ne katerını bulamadım para bırıktırıp baska marka alsa ıdım dıyorum su anda
yusuf bey sizin yerinizde olsam 4. ekseni torna olarak kullanacaksanız servo motor ile kullanmak zira yüksek devirde step motor hiç bir işe yaramaz.
Uyarınız için teşekkür ederim.
Biraz farklı bakıyorum. 4 eksen yapmayı veya almayı zaten düşünüyordum. Biraz daha güçlü yapıp, tornamsı ufak tefek işler yapabilmesini de umut ediyorum. Beklediğim sonucu alamazsam da sağlık olsun deyip, 4. eksen olarak kullanacağım.
Step motor değil de servo motor olsa daha iyi olurdu ancak çok pahalı. Bütçesini sınırlı tutup, bu amaçla almış olduğum ikinci el bir Nema 34, 12 Nm step motoru kullanacağım. Bir olasılık da koşu bantı motoru ile kullanmak.
CNC router'ım zaten küçük, karşı puntaya bile yer bulamayabilirim. Şartlar uygun olduğunda C3 büyüklüğünde bir tornam olsun istiyorum. jetco jml2305 tornadan ve yaptığınız işlerden forumda bahsederseniz seviniriz, tornaya uzaktan merak duyanların bilgisi de artmış olur.