Üzerinde çalıştığım bu router,küçük çapta işler yapmak için.Hedefim 0,6mm kalınlığında gümüş ,altın isimlikler kesmek ve yazı kazımak.Bunları yaparsa pcb kazıma ve delme de yapabilir.Şeffaf pleksi üzerine yazı veya şekil kazıma gibi işler için düşündüm.
Makina şu anda yapım aşamasında ama bu sefer hızla sonuca ulaşmak istiyorum.Bu router küçük olduğu için spindle olarak Bulduğum 24 volt 5000 devirlik bir motorla deneme yapacağım.motrun devri düşük olduğu için voltajı 40 voltla besleyerek devrin 7000-8000 lere ulaşmasını sağlayacağım.Motorun ısınmasını önlemek içinde üstüne küçük bir fan koyacağım. spindle için başka alternatifler de arıyorum.
Makinanın tasarımını yaparken bütün malzemelerinin içinde olmasını sağladım.motor sürücü devre ve besleme.Hareketi triger kayışla vermeyi düşündüm.Test denemelerinde x ve y hareketlerini çok seri elde ettim.Fakat henüz metal kesim ve kazıma denemesi yapmadım.Bu iş için hangi ucu kullanacağımı bilmiyorum.v uç veya 2 ağızlı 1mm uç denemesi yapabilirim..Başka önerileriniz varsa yoruma açığım.
Turgut bey ;
Hızınıza yetişmek mümkün değil.Çok güzel çalışma olacak.Takipteyim.Motor ve sürücüler hakkındada biraz bilgi iyi olurdu.Mil kızaklar sıkı geçmemi?
teşekkür ederim..motorlar 0.7nm 2.0 amp. sürücü ise elimdeki tba6560 toshiba 3 eksen sürücü. Mil ve kızaklar bildiğimiz linear rulman ve indiksiyonlu mil.Router fazla güç istemediğinden bu donanım yeterli görüyorum.makinanın hızı boşta 25 metre dakikanın üstüne çıkabileceğini tahmin ediyorum.
Prinç,gümüşe yazı yazmak için motora ihtiyaç olmayabilir,olana da bu 5000devir yeterli gelecektir muhtemelen.böylece sıkıntının yarısı atlatılmış olur. özelden irtibatta olalım, bu yazı yazmayla ilgili video vardı bulabilirsem göndereyim.