Mks dlc v2.1 motor çıkışı sürekli aktif

filibos67

Üye
Yakın zamanda cnc router yapmaya karar verdim fakat kartın motor çıkışı sürekli aktif gerek ekran üzerinden gerekse program üzerinden kapatmaya çalışsamda olmuyor kullandığım ekran yine mks nin tft 24 modeli. Kullandığım program openbuilds.
Motor çıkışınıda ekran da gözüken yeşil renkli tuşa basarak aktif ettim ama kapatılmıyor kartta reset tuşuna basıyorum olmuyor program üzerinden gerekli komutları uyguluyorum olmuyor ne yapsam bu çıkışı eski halinde getiremedim. Yazılımı sıfırlamama rağmen düzelmedi.

Ekli dosyalar

• IMG_1101.webp
    263.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1099.webp
    173.9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1098.webp
    132.4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_1102.webp
    108.4 KB · Görüntüleme: 18
Enerji kapalı durumdayken işaretlediğiniz uçlarda bir kısa devre ölçümü yapmayı denediniz mi ?

Ölçü aletiniz varmı?

Ön bilgiler:

CNC spindle: Çıkış voltajı 0-12V veya 0-24V arasındadır ve maksimum voltaj, giriş güç kaynağının voltajına bağlıdır. Eğer güç kaynağının voltajı 24V ise, SPINDLE arayüzünün maksimum çıkış voltajı 24V olur.
Spindle motor çıkışının desteklediği maksimum güç: 12V’da 10W, 24V’da 20W’tır.

Daha güçlü bir spindle motoru için harici bir röle kartı kullanılmalıdır; bağlantılar aşağıda gösterildiği gibi olmalııdır.

Siz hangi şekilde bağladınız?

Bu çıkışlar analog çıkış mı ustam ? O zamanda her durumda sabit voltaj mı var diye düşünmeliyiz ?

Üstadım spinle motor sürücü üzerinden sürülen yine 3 fazlı bir yapıda değil mi ? DC versiyonları damı var ? Soru çok cahilce olduysa kusura bakmayın . Ben o arkadaşın işaretlediği yerleri başka bir sürücü üzerinde bir dijital girişe falan bağlanabileceğini düşünmüştüm . herhalde bu fotoğraftaki kart bütün herşeyi yapan yapı .
Edit : DC spindle de varmış . Öğrenmiş oldum .
https://www.cnc-marketi.com/urun/dc...iboNRE0MxjlNPlClbaUyNWaiqKt-zfSXNL721Y4ZaEq2x

Her zamanki gibi Çinlilerden (detaylı) teknik bir açıklama beklemek diş çekmek gibi, oldukça zor.
Ancak şunu söyleyebilirm:

Spindle çıkışı ve Lazer kontrol çıkışı 10Khz ye kadar PWM verebiliyor. Spindle çıkışı 10-20W bir motor bağlanabiliyor.

Laser için PWM kontrol ise TTL seviyesinde.
Bunların konfigürasyonu USB üzrinden yapılıyor.

iki manual ekledim diğer detayları konu sahibinin cevabından sonra eklerim

Ekli dosyalar

Enerji kapalı durumdayken işaretlediğiniz uçlarda bir kısa devre ölçümü yapmayı denediniz mi ?
Enerji kapalı iken kısa devre yok

İlk resimdeki gibi bağladım hız kontrolü yapmak istedim aslında denemek amaçlı motoru çalıştırmak istedim sonrasında sürücü ile kullanacaktım elimde olmadığı için ilk resimdeki gibi bağlayarak denedim

Spindle motor diye kullandığım motor 775dc devre üzerinde ise 24 volt kullanıyorum. Motor boşta iken 1,5 amper çekiyor

Paylaştığınız kart dlc32 benim kullandığım dlc v2.1 arasında motor çıkışında ne gibi farklar var bilmiyorum ama dlc 32 ye göre motor çıkışı 1.2 amper veriyor 775dc boşta 1.5 amper çekiyor çıkışı bozmuş olma ihtimalim olabilir mi

Ekli dosyalar

• IMG_1103.webp
    148.7 KB · Görüntüleme: 4
Şu işaretlediğim elemanın ki mosfet olduğunu düşünüyorum drain ve source arasında kısa devre kontrolü yaparmısınız. Genelde sol baştan başlayarak gate drain source diye devam eder.

çıkışı bozmuş olma ihtimalim olabilir mi
Evet olabilir, start akımı 10 Amper den büyük olabilir
1. Ölçü aletiniz varmı?
2. Spindle motoru hız ayarlı olmadan röle kartı ile ve Rserved Output S çıkışını kullanabilirsiniz.
3. Hız ayarlı isterseniz ayrı bir kart gerekecek.

Ölçü aletim var
Bts7960b sürücü kartı kullanmayı düşünüyorum nasıl bağlanacağını bilmiyorum biraz araştırarak bulacağımı düşünüyorum.

Akşam kontrol edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…