MKS hakkında

kimkidük

Üye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
218
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba.
Köyümüzde tarımsal sulama sisteminde bugün elektrikçi çağırıp sigorta değiştirttik. Elektrikçi panodaki mkş'nin kötü olduğunu, bu tip mkş'lerin bu gerilimde kullanınca motorları yaktığını vs söyledi. Yenisini takmaya da 1500 lira istedi. Ben bi şimdilik dursun dedim. Aşağı mkş'nin fotoğrafını ekliyorum. Arkadaşlar bu mkş'yi değiştirmeli miyim? Hangi marka model tavsiye edersiniz? Zahmet olmaz ise link atarsanız sevinirim. Daha uygunsa satın alıp kendim takabilirim. Şimdiden hepinize teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
O ,mkş değil kaliteli bir faz koruma rölesi.Belliki,paraya ihtiyacı ! var.Tekrar geldiğinde,falakaya yatırınki,böyle uyanıklığı bidaha düşünmesin.
 

Ekli dosyalar

  • 1675863038-MKC-04_U69_Leaflet.pdf
    7.3 MB · Görüntüleme: 2
  • A4908_R7_MKC-MKS_Series_TR_EN_DE(web).pdf
    2.3 MB · Görüntüleme: 2
O ,mkş değil kaliteli bir faz koruma rölesi.Belliki,paraya ihtiyacı ! var.Tekrar geldiğinde,falakaya yatırınki,böyle uyanıklığı bidaha düşünmesin.
Valla mkş yi ben üstünde yazıyor diye yazdım. Elektrikçi motor koruma dedi. Gerçi aynı anlama geliyor galiba. Öyleyse değiştirmek gerekmiyor mu? İyisini alıp takmayayım mı ?
 
Elektrikçi motor koruma rölesi demişse doğru demiş ancak bu zımbırtının amacı motoru korumakken nasıl oluyor da motorun yanmasından sorumlu olabiliyormuş...Paylaştığınız röle Entes'in en özelliksiz olan serilerinden birisi ama işini yapıyorsa sorun yok.
 
Motor koruma dedi direkt. Birkaç yerde motor yandı dedi. Ordaki panolarda bağlı olan hep bu parçaydı dedi. Taktığımız diğer motor korumada senelerdir bir tane sorun olmadı dedi. (motor yanması derken tabi demek istediği motoru yeterli derecede koruyamadığı, bunlar normal hatlarda kullanılan motor korumalar falan dedi).Açıkçası bana da fiyatı biraz tuzlu gelince, araştırmak için şimdilik kalsın dedim. İşini yapıp yapmadığını tabi ben bilemiyorum ama şu an bi sorun yok. Sadece atan sigorta değiştirildi o kadar. Entes'in özellikli olanı ekstra ne yapıyor? Takarsak bize getirisi nedir ?
Ondan iyisi can sağlığı.Arızalı değilse,değiştirmeye gerek yok.
Öyle diyorsanız tamam. Yardımınız için çok teşekkürler.
 
Sizdeki cihaz motorun iki faza kalarak yanmasını önlemek için. Örneğin motor mili kilitlenip motor aşırı akım çektiğinde cihazın bunu algıladığını sanmıyorum, bu yüzden motor yanıyor olabilir, yanlışsa bilenler düzeltebilir çünkü bu senaryoda nasıl tepki verdiğine dair fikrim yok.​
 
Anladım koruma şekli itibariyle düşük özellikli bi cihaz. Belki de elektrikçinin bahsettiği bu örneğinizdeki gibi farklı senaryolarda koruma içindir.
 

Arkadaşlar daha iyi yardımcı olması adına geniş açı ( kaliteli ) foto yayınlamanız .
Diğer ürünler ? ve bilğiler ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…