eksen
Üye
Merhaba, işlememizde meydan gelen bir olay, boyahane bölümü ve sirkülasyon pompalarında meydana geldi. Önce 2.2kw olan pompa motorumuz üretim sırasında yandı, mm440 sürücü hata vermedi, parametreleri konrol ettim, kurucu ve devreye alan firmayı aradım, siemensi aradım net bir sonuca ulaşamadım, 3 ay sonra 11 kw ana sirkülasyon pompa motoru yandı, yine kontrollerimi yaptım fakat net bir sonuç yok. paramtere değerleri bu işin uzmanı olan kurucu firma tarafından girildi.
Hatırladıklarım aşağıdaki gibi (Motor plaka bilgileri Voltaj akım vs hepsi doğru girilimiş)
p305 plakadaki motor nominal akımı (doğru girilmiş)
p610 motor sıcaklık reaksiyonu set değeri 3 yani ısınırsa hata ver devreden çık
p604 motor sıcaklık eşik seviyesi set değeri 130
p640 motor aşırı yük faktörü set değeri 150
p 1310 tahmini set değeri 50 hatırlayamadım ?
Motorda ptc veya sıcaklık sensörü yok bunula ilgili parametre doğru ayarlanmış, firma ile yaptığım konuşmada motor herhangi bir mekanik zorlanma ile karşılaşır ise frekansını düşürerek çalışabileceğini söyledi, bu şekilde olursa fan soğutması yeterli olmayacağından yanabileceğini belirtti, böyle bir özellik var ise iptal etmek ve motorun aşırı akım hatası ile devreden çıkmasını istiyorum, konu ile bilgisi olanların yardımını rica ederim.
Hatırladıklarım aşağıdaki gibi (Motor plaka bilgileri Voltaj akım vs hepsi doğru girilimiş)
p305 plakadaki motor nominal akımı (doğru girilmiş)
p610 motor sıcaklık reaksiyonu set değeri 3 yani ısınırsa hata ver devreden çık
p604 motor sıcaklık eşik seviyesi set değeri 130
p640 motor aşırı yük faktörü set değeri 150
p 1310 tahmini set değeri 50 hatırlayamadım ?
Motorda ptc veya sıcaklık sensörü yok bunula ilgili parametre doğru ayarlanmış, firma ile yaptığım konuşmada motor herhangi bir mekanik zorlanma ile karşılaşır ise frekansını düşürerek çalışabileceğini söyledi, bu şekilde olursa fan soğutması yeterli olmayacağından yanabileceğini belirtti, böyle bir özellik var ise iptal etmek ve motorun aşırı akım hatası ile devreden çıkmasını istiyorum, konu ile bilgisi olanların yardımını rica ederim.