Modbus Gateway

kalemcayir

Üye
Katılım
18 Şub 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Ülkemizde endüstriyel iletişim ve kontrol cihazları konusunda AR-GE faaliyetleri yürüten firmamız, MikroDEV, yerli tasarım ürünlerini hizmetinize sundu.

1- Remote IO ailemiz: Uzaktan Ethernet/GPRS tabalı IO (Digital inputs, Digital outputs, Analog inputs, Analog outputs) okuma, kontrol ve kopyalama imkanı sağlar. IO kopyalama ürünlerimiz arada Scada olmadan birbirleri ile TCP bağlantısı üzerinden konuşabilmektedir.
MikroDEV |

2- Modbus Gateway Ailemiz: Sahadaki RTU lara Ethernet, GPRS üzerinden SCADA sunucularının erişim imkanı sağlamaktadır.
MikroDEV |


3- Remote Controller Ailemiz: SCADA ile entegre veya bağımsız olarak gerçek zamanlı MODBUS RTU sorgulama ve alarm kontrolü imkanı sağlar. SMS atma ve entegre digital/röle çıkışları tetikletilebilmektedir. Ethernet ve GPRS tabanlı iletişim imkanı sunar.
MikroDEV |


4- PLC Ailemiz: Sürekle bırak mantığı ile pratik programlama ve MODBUS TCP kütüphaneleri ve entegre GSM özellikleri ile türünün tek örneği, tamamı yerli tasarım PLC ürünüdür.
MikroDEV |
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Öncelikle tebrikler, hayırlı olsun.
Ürüne başka protokoller eklemeyi düşünüyor musunuz? Zira modbus GPRS tabanlı haberleşme için pek uygun değil kanaatimce.

 
Hayır dilekleriniz için teşekkür ederiz.
GPRS çok hızlı bir iletişim imkanı sağlamasada bir çok uygulama için kulanılabilecek durumda. Şuanda bizim geliştirdiğimiz GPRS Modbus Gatewayler ile 1 HZ hızında bir cihazı sorgulamak problemsiz mümkün durumda. bu şekilde sahada çalışan çok sayıda cihazımız olduğunuda söyleyebilirim.
Bu arada EDGE ve HSDPA/HSUPA (3G) destekleri ürünlerimizi de geliştirmekteyiz.
Aynı zamanda "GSM IP Gateway" olarak isimlendirdiğimiz Ethernet iletişim yeteneğine sahip bir cihaza GSM üzerinden erişmek imkanı sağlayan 3G tabanlı tamamen kendi tasarımımız olan ürünümüzde mevcuttur.
MikroDEV |

İyi Çalışmalar.
 
Hızdan değil de sorum ekonomi açısındandı. Değişip değişmediğini bilmediğimiz bir sinyali saniyede bir sorgulama GSM operatörüne fazladan para kazandıracak, bana da kaybettirecek de ondan.
Hızda problem yok. Sadece ara sıra 3-4 saniyeye varan network gecikmesi olur o kadar.

Bu arada "GSM IP Gateway" ürününüz, 3G Router'mıdır? Web sitenizde detaylarını göremedim de. Datasheet'i var mı? İncelemek isterim. Uygunsa kullanabileceğimiz projeler olabilir.

 
Evet ekonomik açıdan GSM bir maliyet oluşturuyor çok haklısınız, ancak işte bazı uygulamalarda tek iletişim kanalıda GSM olabiliyor. Biz MikroDEV olarak geliştirdiğimiz ürünlerde bu konu için birtakım iyileştirmeler yaptık. Bunlardan birisi: hem etherneti hemde GPRS aynı anda olan MODBUS Gateway çözümümüzü geliştirdik. Ethernet üzerinden bağlantı sağlanabiliyor ise veya ETH üzerinden SCADA PC pinglenebiliyor ise GPRS devre dışı bırakılıyor tersi durumda ise bir yedekleme olarak GPRS devreye giriyor ve erişim yine bir şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. İkinci olarak da GPRS Modbus Gateway cihazlarımız paket göndermeden önce sinyal seviyesini kontrol edip ve ona göre iletişimi sağlıyorlar bu sayede gereğinden fazla oluşacak timeout beklemelerinin de önüne geçmiş olduk. Bahsetmiş olduğunuz arasıra gerçekleşen 3-4 sn beklemeler azalmış oldu.

Ayrıca GSM maliyetlerini azaltmak için otomatik MODBUS RTU sorgulama özelliğine sahip MT serisi ürünlerimizi geliştirdik. Bunlar GSM veya Ethernet üzerinden SCADA ya bağlantı kurulamasa da bir kereye mahsus içerisine yüklenmiş olan sorgu tablolarına göre RTU ların registerlarını sorgulayıp, alarm denetimi yapabiliyor ve bu işlemleri log hafızasına saklıyor, alam durumu oluşması durumunda da SCADA ya anlık event mesajı gönderiyor veda entegre sayısal çıkışlarını tetiklettirebiliyoruz. SCADA tarafından istenilen zamanlarda cihazın tuttuğu log verilerini alınabiliyor. Ayrıntı bilgi için MikroDEV |

GSM IP Gateway ürünümüzü sitemizdeki 3G router ürünümüzün Wi-Fi ve GPS kısımlarının olmadığı versiyonudur. 3G router a ait teknik specler aynen bu ürün içinde geçerlidir. NAT (Network Address Translation) ve SSH kanal oluşturma imkanları sağlanabilmektedir. Yeni versiyonu üzerindeki çalışmalar son aşamasında, hazır olunca ona ait bilgileri siteye ekleyeceğiz. Yeni versiyonda bu mevcuttaki 384Kbps olan upload hızını 5.6Mbps çıkarmış olacağız. MEvcut ürün için fiyat almak için ******@mikrodev.com adresine mail atabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…