Monitörde sorun var?

merciless

Üye
Katılım
15 Nis 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
37
oncelıkle merhaba phılıps marka monıtorum var monıtoru sarsınca masa falan sallanınca ekranın ortasında beyaz bı cızgı olusuyor monıtorun altına konunca bı sekılde duzelıyor lehım sorunu mu var dıe actım fakan legımle ılgılı bı sorun yok sanırım sorun ne olabılır tskler..
 
Arıza tarifi tamamen soğuk lehim arızası. O nedenle arızanın kaynaklanabileceği bölgedeki lehimleri yenilemekden başka bir çözüm yok. Beyaz çizgi olduğunda tüm ekran kararıyormu? Eğer böyle ise yatay saptırma katında bir sorun var demektir. Soğutucuya bağlı bir entegre ile kontrol edilir. Monitör şasesinde horizontal diye yazılımış olabilir. Bu bölgedeki lehimleri komple yenile.
 
evt ekran tamamen kararıyor ortada beyaz bır cızgı oluyor fakat yatay saptırma katını nasıl bulabılırım nerden anlıcam
 
Monitörün modelini yazabilirmisiniz? Şemasını bulabilirsem yerini söylerim.
 
tabi phılıps 105e monıtor

bıde arkadasım salayarak duzeltırken bu arada artık bazen ekran hunı seklınıde almaya basladı hem hunı hem beyaz cızgı oluo karısık bu baska bı sorunu gosterırmı bılmıorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Şase üzerinden resim tüpü arka kısmımdaki saptırma ismi verilen bobinlere 4'lü sıralı şekilde kalın bir kablo grubu gider. Kablo grubu soket ile şaseye monte edilmiştir. O soketin şase üzerindeki lehimlerini tazeleyin, yerinden çıkarıp pin yuvlarında kavrulma olup olmadığını kontrol edin.

Bunun dışında soket bağlantısını takip edin ve o hat üzerindeki kompanentlerin lehimlerini tazeleyin. Bu işlemlerden bilgi verirseniz tekrar yardımcı olabilirim.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,278
Mesajlar
924,943
Kullanıcılar
451,703
Son üye
hasimirci

Yeni konular

Geri
Üst