Monofaze 3 ayrı sayaçtan trifaze sistem kurulur mu?

Erhan hocam test ettim sonuç aşağıdaki gibi :

L1L2L3NötrYük (omik)SüreTüketim
BağlıBağlıBağlıBağlı1500W3dk73W
BağlıBağlıBağlıX1500W3dk73W
BağlıXBağlıX1500W3dk53W
BağlıXXX1500W3dkX
BağlıBağlıXX1500W3dk53W

Test sırasında yük L1 ve Nötr arasına bağlıydı.
Çok teşekkür ederim hocam. İlginç sonuçlar çıkmış.

Erhan hocam test ettim sonuç aşağıdaki gibi :

L1L2L3NötrYük (omik)SüreTüketim
BağlıBağlıBağlıBağlı1500W3dk73W
BağlıBağlıBağlıX1500W3dk73W
BağlıXBağlıX1500W3dk53W
BağlıXXX1500W3dkX
BağlıBağlıXX1500W3dk53W

Test sırasında yük L1 ve Nötr arasına bağlıydı.
Hocam,
C ve E bağlantılarında yükün performansı aynı verimlilikte miydi, düşüş var mıydı?
D bağlantisinda yük hiç mi calişmadi?

Hocam,
C ve E bağlantılarında yükün performansı aynı verimlilikte miydi, düşüş var mıydı?
D bağlantisinda yük hiç mi calişmadi?
Hayır hocam yükte herhangi bir değişim olmadı tüm bağlantı şekillerinde aynı şekilde çalıştı, D bağlantısında sayaç hiç çalışmadı.

Hayır hocam yükte herhangi bir değişim olmadı tüm bağlantı şekillerinde aynı şekilde çalıştı, D bağlantısında sayaç hiç çalışmadı.
Buna göre diyebiliriz ki;
Trifaze sayacta nötr baglanmasa da, sayaçta "3 faz bağlı olduğu sürece" sayaç doğru yaziyor. En azından omik yükler için ama farkedecegini düşünmüyorum.
Sayacın doğru olcumlemesinde fazlar arası bagintiyi referans aldığıni da söyleyebiliriz sanırım.

Buna göre diyebiliriz ki;
Trifaze sayacta nötr baglanmasa da, sayaçta "3 faz bağlı olduğu sürece" sayaç doğru yaziyor. En azından omik yükler için ama farkedecegini düşünmüyorum.
Aynen,aktif tüketim doğru ölçülüyor. Aslında incelediğim kaynaklarda tek fazlı sayaçlarda nötr olmasa da sayacın tüketimi kaydedebileceğinden bahsediliyordu. Benim sayaç 3 fazlı olduğu için mi kaydetmedi yoksa bizim ülkemizdeki sayaç donanım ve yazılımı mı farklı yahut bu özellik sadece tek fazlı sayaçlara mı has bilemiyorum ama 3 fazlı sayacın tek faz bağlantısında (nötrsüz) tüketim kaydı olmadı.

Aynen,aktif tüketim doğru ölçülüyor. Aslında incelediğim kaynaklarda tek fazlı sayaçlarda nötr olmasa da sayacın tüketimi kaydedebileceğinden bahsediliyordu. Benim sayaç 3 fazlı olduğu için mi kaydetmedi yoksa bizim ülkemizdeki sayaç donanım ve yazılımı mı farklı yahut bu özellik sadece tek fazlı sayaçlara mı has bilemiyorum ama 3 fazlı sayacın tek faz bağlantısında tüketim kaydı olmadı.
Tek fazlı elektronik sayaçlarda nötr olmasa da yazıyor bendeki bilgilere göre de.
Referans noktaları farklı sanırım yazılım ve donanım olarak.
Çok bilgilendirici bir çalışma oldu hocam. Teşekkür ederim. 🙂

Tek fazlı elektronik sayaçlarda nötr olmasa da yazıyor bendeki bilgilere göre de.
Referans noktaları farklı sanırım yazılım ve donanım olarak.
Çok bilgilendirici bir çalışma oldu hocam. Teşekkür ederim. 🙂
Hocam mass diye bir proje üzerinde çalışıyorlar ki sayaca fazı nötrü girmesek bile manyetik alandan okuyacaklar neredeyse :).

Hocam mass diye bir proje üzerinde çalışıyorlar ki sayaca fazı nötrü girmesek bile manyetik alandan okuyacaklar neredeyse :).
Evet, akıllı şebeke olayı. Teknoloji iyidir, insan yaşamını kolaylastirdigi sürece.
Doğal olarak her yeni olayda biz maalesef bu kez neremizi korusak telaşına giriyoruz. Malum, Zülfü yare dokunan yok. 🙂

Evet, akıllı şebeke olayı. Teknoloji iyidir, insan yaşamını kolaylastirdigi sürece.
Doğal olarak her yeni olayda biz maalesef bu kez neremizi korusak telaşına giriyoruz. Malum, Zülfü yare dokunan yok. 🙂
Sadece akıllı şebekeyle kalmamışlar demand okuma yöntemini vs. de değiştirmişler. Eski sayaçlarda demand daha düşük çıkarken bunlarda yüksek çıkmaya başlamış dolayısıyla çift terimli tarifede olup sözleşme gücünü kılı kılına hesaplayıp sözleşme imzalayan aboneler yeni sayaçlara geçince azıcık sürpriz faturalarla karşılaşabilir.

Sadece akıllı şebekeyle kalmamışlar demand okuma yöntemini vs. de değiştirmişler. Eski sayaçlarda demand daha düşük çıkarken bunlarda yüksek çıkmaya başlamış dolayısıyla çift terimli tarifede olup sözleşme gücünü kılı kılına hesaplayıp sözleşme imzalayan aboneler yeni sayaçlara geçince azıcık sürpriz faturalarla karşılaşabilir.
Aynen.. Hem kümesteki kazları yol hem de kaynak yağmalamaya devam et.

Forum istatistikleri

Konular
133,423
Kullanıcılar
459,417
Son üye
ysavran

Yeni konular

Geri