Maalesef. Gündüz
Elektrik tüketimimiz o kadar değil. Akü olmayan on grid model için 5 kw boşa yatırım olur.
Trifaze sistemi monofaze'a çevirme konusunda bir başka firmadan daha bilgi aldım. Uygulamada trifaze için 3 tane ayrı inverter ya da hibrit öneriyorlar. Şebekeyle mahsuplaşmalı sistemler ayrı bir konu artık, onda teknik olarak sorun olmuyordu sanırım.
Bunun haricinde standart uygulama evin trifaze'sini panonun oradan iptal edip monofaze'ye çevirmekmiş. Trifaze kullanan alet yoksa bir sorun yaratmayacağı konusunda ısrarcılar.
Maliyeti düşürecek akıllı inverter modelleri var, off grid olarak çalışıyor ama onlarda da takılan inverter'ın gücüyle sınırlı şekilde elektrik kullanabileceğiz. Bilemiyorum değer mi? Başka bir kısıtlaması var mı?
Yani maalesef bu işe kimse girmesin diye her yolu kapatmışlar gibi. Halbuki bana 3 kw hayli hayli yeter, bir gelir kapısı olarak da görmüyorum. Mahsuplaşmalı, şebekeye bağlı (on grid) şekilde prosedür ve yasal masrafları bu kadar abartmamış olsalar ve 3kw ile ürettiğim elektriği satın aldığım fiyattan geri almış olsalar (%30-40 kesiyorlarmış) çoktan bunun siparişini vermiş ve işlemleri başlatmış olurdum. Şimdi sadece tüm seçenekleri tükettim gibi geliyor ve uygun fiyatlı hibrit yoksa (ki bulamadım) bu işin astarı yüzünü geçiyor maalesef.