motor aşırı ısınıyor

samet476

Üye
Katılım
19 Şub 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Arkadaşlar elimde bulunan bir adet mono faz motor aşırı ısınıyor. Etikette yazan max 14A ölçtüğümde de 11A çekiyor. voltaj normal ama ısınıyor. Birde sigortadan sonra 100m ye yakın 3*2.5 kablo kullanıyorum bundanda olabilrmi. teşekürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fanı nı konturol ettin mi kasnagı kırık olabilir
 
Aşırı sıcaklık dediğin ne kadar? Önceden bu kadar ısınmıyordu diyebiliyor musun?
Eğer diyebiliyorsan yazdıklarına göre iki ihtimal var.

1. Motor soğutma fanında problem var
2. Tahrik ettiğin ekipmanda problem var.

Eğer yazdığın akım değeri boşta çektiği akımdeğeriyse motorunda da problem olma ihtimali yüksek...
 
demirdöven arkadaşım bu motor 2. motor oldu aynı özeliklerde daha önce kullandığım motorda asırı ısınmaktan kavruldu kapaklarına kadar erimiş buldum. onun için bu sayılanlardan biri değil sanırsam. birde bugun voltajı ölctüm 2 gün öncesine göre farklı değer okudum acaba sürekli ölçüm yapmadığımdan voltaj inip çıkıyorda ondan mı oluyor.
 
Arkadaşım öncelikle monofaze motorun 2,5 kW civarında sanırım.Motorun ısınmasının sebebi mesafe uzak ve kullandığın kablo kesiti düşük olduğu için gerilim düşümü yüksek çıkar bundan dolayı motor ısınmaktadır.Hesabıma göre %7,5 yakın çıkmaktadır.Buda yüksektir.Test etmek için kablo uçlarında voltajı ölçtuğunuzde normal gözükebilirb, birde motor devredeyken ölçerseniz voltajın düştüğünü göreceksiniz.Motorlarda gerilim düşümü %3'ü aşmamalıdır.Yapmanız gereken kablo kesitini yükseltmeniz.Hesabıma göre 10 mm2'lik kablo kullanman gerekli selamlar.
 
Merhaba.

Gerilim düşümünden dolayı motorun çektiği akım artar dolayısıyla sargıların dayanabileceği akımın üstüne çıkıyorsa sargılar kavrulur.

Ama 14A üzerinde yazan ve sen motorun çektiği akımı 11A okuyorsan gerilim düşümünden kaynaklanan bir arıza değildir.

Kasnakta yada rulmanlarında bir sürtünme var ise bu sebepten dolayıda motor ısınır ve sargılar kavrulabir.

Ama büyük ihtimalle kablo mesafesi gerilim düşümünden kaynaklanıyor sorun bunu söylerkende senin 11A ölçtüğün deger yanlış ise gerilim düşümü diyebilirim.

Birde Motor ne iş yapıyor sulumu yağlımı kurumu ortamda çalışıyor rediktr yada kayış kasnak bağlımı motora eksik bilgiyle bu kadar ihtimal çıkıyor.Net bilgi net cevap.
 
arkadaşlar öncelikle teşekürler. motor 2.2kw kulanıldığı yer sulama pomasında kullanılıyor.kuru ortamda kullanılıyor gamak marka. ben dediğiniz gibi bir kabloyu değiştireyim. öyle deneyeyim.
 
mesafeyle orantılı kablo kesıtı kullanırsan tasıyıcıdan kaynaklanan bır arızaya maruz kalmazsın
dıger motorlarında basına aynı sey geldıyse muhtemelen kabloboyu ıle kablo kesıtı orantılı degık
kolaygelsın
 
nerde kullanıyosunuz bilmiyorum ama sorun mekaniksel de olabilir.eğer pompa gibi bi yerdeyse cıkış borularının çapı küçük olabilir v.s. mekanik aksamları kontrol ediniz.kablonuzda antigrondur inş fişi prizi kontrol edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,936
Mesajlar
921,848
Kullanıcılar
451,113
Son üye
oguzhan3507

Yeni konular

Geri
Üst