Öncelikle yardım ettiğiniz için teşekkür ederim Yusuf bey.Kolay gelsin, başarılar. Motor sürücüleri Ramps 1.4 üzerine hatalı da takılabiliyor!, takarken yönüne dikkat etmeniz gerekir. Pinlerin yeri önemli, ters takılması, pinlerin kaydırılarak takılması hatta ramps kartı elektiriğe bağlı iken sökülüp takılması sürücünün ve Ramps kartının bozulmasına yol açabilir.
Sorun sürücünüzün yanlış takılması gibi görünüyor. Umarım Ramps kartınız da yanmamıştır. Fazla sorun çıkmaması için önce bir tek sürücü ve motor ile çalıştırmayı deneyin, ısıtıcı tabla ve ısıtıcı kafayı da bağlamayın. Fotoğraf da ekleyebilirseniz sorunu anlamak kolaylaşacaktır. Fiyat farkı az ise A4988 yerine benzer ve daha gelişkin DRV8825 sürücüleri öneriyorum.
Motorunuz firmanın açıkladığı gibi bağlanacak. Siyah ve beyaz kabloların uçlarını bir yere bağlamadan açıkta bırakabilirsiniz.
Dil sorun olmaz ise Reprap sitesinde çok ayrıntılı bilgi var.
http://reprap.org/wiki/A4988_vs_DRV8825_Chinese_Stepper_Driver_Boards
Teşekkür ederim yardımlarınız için akşam bakacğaım tekrardan yaarımSorunun, sürücü/motor bağlantısı gibi daha temel bir nedeni olduğunu sanıyorum.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/3d-3-boyutlu-yazıcı.105023/#post-660540
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/3d-3-boyutlu-yazıcı.105023/page-2#post-660903
şuan bu bağlantı ile driver ısınmıyor bile driver yanlış bağlı sanırım iki pin geriye takıncada yani üstteki iki pin boş kalınca ısınıyor ve motor titriyor ama sistem kafayı yiyorBuyrun hocam
iki pin geriye takıncada yani üstteki iki pin boş kalınca ısınıyor ve motor titriyor ama sistem kafayı yiyor
bilmiyorum hocam çalışmıyor bir türlü anlamadımelimde yedek ramps var bi onla deneyeyimYukarıdaki Reprap adresindeki resimlere baktığımda, sizin A4988 sürücünün yönü doğru gözüküyor.
Sürücü ve Ramps kartı zarar görmedi ise çalışması gerekir.
hocam şuan yeni ramps taktım oynamıyor gene potansiyometrede hangi ayara almalıyım bu aradaYukarıdaki Reprap adresindeki resimlere baktığımda, sizin A4988 sürücünün yönü doğru gözüküyor.
Sürücü ve Ramps kartı zarar görmedi ise çalışması gerekir.
Bence bu tür denemeleri hiç yapmayın, bağlantıları tamamen değiştiriyorsunuz, faydası olmayacağı gibi kartlar yanmadı ise bile yanabilir.
A4988 yerinde takılı iken potansiyometre ayarını değiştirerek de deneyebilirsiniz. Plastik uçlu tornavida gibi bir şey daha iyi olabilir, statik elektriğe karşı
bunlarda tamam hocam ramps de değiştirdim . Sürücüdemidir hata acaba bu sebeple yoksa motordamı ikiside tık etmiyor ikisininde nasıl çalıştığını nasıl anlıyacağım bilmiyorumPotansiyometre ayarları net değil, sürücü üzerinde düzgün olarak belirtilmemiş. Biraz sağa sola çevirerek deneyebilirsiniz.
Kırmızı: A +
Sarı: A-
Turuncu: B +
Mavi: B-
olarak verilmiş. Kırmızı ve sarıyı 1 yazanlara (yan yana) diğer iki kabloyu da 2 yazanlara bağlayın. Tersini yaparsanız sadece motorun dönüş yönü değişir. Ramps üzerinde Elektrik varken söküp takarsanız kartlar yanabilir.
jumper vasıtası ile bağladım ramps e sorun yaratır mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?