Motor Freni İçin Doğrultucu Seçimi

Arkadaşlar bir uygulama yapıyorum motorum 2.2 kW buna fren alacağım alacagim fren ise YBF-04 FREN bu koddaymis şimdi doğrultucu seçerken tam dalga diyot yarım dalga diyot muhabbeti varmış ben anlamadım hiç neye göre seçim yapılıyor tecrübeli arkadaşlar varsa yazabilir mi freni aldığım yerden de sorabilirim ama yarın öbür gün hiç frenin hangi marka olduğunu görmediğim bir motor denk gelir ve diyot etiketide okunmaz bir arıza ile karşılarım ben uygun doğrultucu yu nasıl seçerim (köprü diyot yarım dalga tam dalga vs vs)

Arkadaşlar bir uygulama yapıyorum motorum 2.2 kW buna fren alacağım alacagim fren ise YBF-04 FREN bu koddaymis şimdi doğrultucu seçerken tam dalga diyot yarım dalga diyot muhabbeti varmış ben anlamadım hiç neye göre seçim yapılıyor tecrübeli arkadaşlar varsa yazabilir mi freni aldığım yerden de sorabilirim ama yarın öbür gün hiç frenin hangi marka olduğunu görmediğim bir motor denk gelir ve diyot etiketide okunmaz bir arıza ile karşılarım ben uygun doğrultucu yu nasıl seçerim (köprü diyot yarım dalga tam dalga vs vs)
Şu dokümanı incelediniz mi ?

Ekli dosyalar

Merhaba, motoru kullanma amacın ne ise ona göre seçim yapmalısın. Tam dalga dogrultmada fren tam olarak devre dışı kalır. Yarım dalga dogrultmada fren frekans ile orantılı olarak açılır ve kapanır.ABS fren gibi çalışıyor . Bazı yürüyüş motorlarında aşırı ivmelenmeyi önlemek ve kontrollü yürüyüşü sağlamak için tercih edilir.

merhabalar.

sizlerin de katkılarıyla konu biraz gelişsin istiyorum.

örneğin konudaki YB-04 elektromanyetik (yay baskılı) freni baz alalım ve fren gerilimi 103V DC olarak belirleyelim. yani bobin gerilimi aynı olan iki adet YB-04 fren iki ayrı (özdeş) motora montajlanmış olsun. her iki frenin (ideal) mekanik ayarları yapılmış olsun.

frenlerden biri tam dalga doğrultulmuş diğeri de yarım dalga diyot üzerinden beslenmiş olsun:

230V AC ---> YD DİYOT ---> 103,5V DC~103V DC
115V AC ---> TD DİYOT ---> 103,5V DC~103V DC

YD-TD besleme gerilimi bağlamında anahtarlamanın AC ve DC taraftan yapılmasına göre fren reaksiyonunu karşılaştırmanızı rica ediyorum.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,756
Kullanıcılar
454,401
Son üye
ahmet_hamdi3

Yeni konular

Geri