motor hakkında bilgi

harun16

Üye
merhaba, bu motoru daha önce yanılmıyorsam bir yazıcıdan sökmüştüm. fakat yazıcı marka, modeli hatırlamıyorum. motor üzerindeki etikette sökülmüş. bu motorun aynısından bir adet daha ihtiyaç var, fakat motorun markasını, modelini bulamıyorum. üzerinde lazerle işlenmiş ilk harf silik, *E7 yazısı var sadece.12 voltta, rpm tam sayamadım, fakat oldukça hızlı, 300 üzerinde sanırım. ben canon diye tahmin ediyorum , ama görsellerde arayıp benzerini bulamadım. tipik bir motor, daha önce göreniniz varsa bilgilendirsin lütfen.

oOAmmb.png

lOkDDJ.png

Vrl77Z.png

12 volt dc ile çalışan redüktörlü fırçalı bir dc motordur, çıkış miline devir düşürmek için (3000/300 RPM gibi) redüktör (Dişli kutusu) akuple edilmiştir. Yani bu dc motor kompakt bir yapıdadır. Elinizdeki mevcut resimlerle google görselden arama yaptığınızda belki satışta olan orijinal redüktörlü dc kompakt motorun bir eşine rastlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Sadece "E7" yazısıyla bunun orijinalini bulmak oldukça zor olacaktır, ama google görsel aramalardan belki olumlu bir sonuç alınabilir.

Not: Motora girişte kullanılan silindirik toroidal ferrit çekirdeğin motor çalışmasıyla direk bir ilgisi yoktur, motor parazitlerini elektronik gürültü olarak dışa iletmeden anında giderme amaçlıdır, bu konuda kafanız karışmasın. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,308
Kullanıcılar
453,574
Son üye
elemet pedal

Yeni konular

Geri