kara_alper70
Üye
Bilgiler icin tesekkurler..!
Bu arkadaşla aynı sistem de çalışmısız no break devasa bir volan... Çok eski teknolojiSayın Sn.Projessor ve hopdedix
Bu uygulamayı ben askerlik yaptıgım yerde gordum.. ve normal sekilde calısıyordu..
Elektrik varken Asenkron ile generator surekli donuyordu.. ve beraberinde ( yanlıs hatırlamıyorsam 1500kg agırlıgındaki ) volanda .. enerji kesildigi anda volan hala donmekde oldugundan generator sisteme enerji verebiliyor ( transfer panosu trisitorlerle jenaratoru sisteme baglıyordu ) bu arada disel devereye girip generator hızı ile senkronize oldugu anda volan ile dizel arasında manyetik kuplaj devere giriyor ve bundan sonrasında dizel genaratorun calısmasını saglıyordu..
adına NO BREAK diyorduk.. ( malum nato uyesiyiz bu sistem ilgili tesisat konumlandırılken amerikalılar tarafından tesis edilmiş )
Saygılarımla..
Affınıza sıgınarak.. belki konuyu anlamayarak yanlıs bir bilgi verdim..
ben bu sistemi 10 yıl once gordum.. ben gordugumde yasının benden fazla oldugunu soylemilerdi.. ki oylede gorunuyordu.. bu sistemin calıstıgını biliyorum zira gece uzun donem elektrik kesintyisi yasarsak komutanlarım beni cagırıp onlarla beraber nobetlese kontrol yapmamı istiyorlardı..