Motor rulman sesi normal mi?

Uyku moduna geçmiş alevde mangal yapmayı malesef on erkekten dokuzu bilmiyor. Köftenin ve tavuğun yağı mangala döküldükçe ateş harlaniyor. Harlandikca ızgara malzemesi kömür oluyor . Bir yandan da yellemeye devam . Güle güle ölüyorum milletin haline.
 
mangal yapmak aslında bir sanattır, tabii ki bilene. hani ocak başı restorantlar var. çok kişi ne olacak at zaten pişer derler. ama hiç biri ne zamanlamayı bilir ne de kömürün harını. benim ustam bana elimi ateşin (kömür közünün) üzerine götürdüğümde verdiği ısıyı öğreterek öğretti. diğer ustam yemekleri özellikle eti öğretti. sebzeyi annemden öğrendim.(giritliydi) balığı bir çok kaptandan öğrendim. sübye (mürekkep balığı) babamdan ve baba dostu dünyaca ünlü subaşıoğullarından öğrendim. rahmetli subaşıoğulları patronlarım mutfakta sadece benim pişirdiğim yemekleri yerlerdi. giritli olmak böyle bir şey. ve işin kötüsü patronlarım benim pişirdiğimle, başkasının pişirdiğini fena halde ayırd ediyorlardı.
 
Son düzenleme:
Maltızdan devam konuya. Bence o bilmemekten değil acıkmış 8-10 kişi gözünü dikip baktığından (ve mangalcı da acıktığından) bir an evvel pişsin istiyor.
 
Maltızdan devam konuya. Bence o bilmemekten değil acıkmış 8-10 kişi gözünü dikip baktığından (ve mangalcı da acıktığından) bir an evvel pişsin istiyor.
Tavuk ve yağlı kıyma pişme aninda yağını bırakır. Eğer mangalci uyanık olmazsa hem ateş bu yağ ile harlanir hem de mangalda pişen malzemenin dış kısmı bu ateş ile yanar . Bu durumda izgarayi ateşten çekip ateşi söndürmek gerekir . Uyumuş mangalda yapılan ızgaranın tadına doyum olmaz .
 
Katılıyorum, bunu bildiğim halde bende yaktım daha önce.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…