Motor seçimi hakkında yardım

Katılım
23 Ara 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar. Ben makine mühendisliği öğrencisiyim ve tasarım dersinde grubumuza taşınabilir filtreli su pompası tasarımı verildi. İnternetten pille çalışan bir damacana pompası söyledik. Pompa filtreden su geçirebilecek kadar verimli değil. Verimli değil bile lüks oldu. Filtre çıkışından damla damla su geliyor. Filtreyi kaldırdığımızda parmağımla pompa çıkışını çok rahat bir şekilde kapatabiliyordum. Buradan gerekli basıncı oluşturamadığını ve motoru değiştirmemiz gerektiğini anladık. Gerekli basıncı oluşturabilmek ve filtreden suyu rahatça geçirebilmek için almamız gereken motor hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Ben kendi araştırmalarıma göre redüktörlü dc 6v 1000 rpm motor kullanabileceğimi ve bunu pillerle gerekli akım ve voltajı sağlayabileceğime ulaştım.
(http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak/6v-1000rpm-reduktorlu-mikro-dc-motor-201137427)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Silecek tipi ufak kalır araç yağ/mazot pompaları var.
 
  • Bazı sınırlamalar mevcut. Onları yazmayı unutmuşum. Kusuruma bakmayın. Güç seçeneği olarak pil mevcut. Dediğiniz gibi araç silecekleri ve mazot pompalarını araştırdım. Ancak pil ile çalıştıramayacağımı düşündüm. Elimde güçlü bir 12 v luk motor mevcuttu ancak pil gerekli amperi sağlayamadığı için çalıştıramadık.

    Pompa fanı elimizde mevcut. Bu yüzden öncelikle motoru değiştirerek halletmeyi düşünüyoruz. Motor milini kaplinle fan miline bağlayacağız. Bu da ekstradan direnç oluşturuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,300
Mesajlar
925,098
Kullanıcılar
451,738
Son üye
ahmet Bükel

Yeni konular

Geri
Üst