Motor yön şalteri

Katılım
16 May 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
62
Mrb.
Piyasada satılan motor yön değiştirne şalteri ile önündeki redüktörden dakikada 15-20 devir alınan 0.550 kw 220 V.luk motor için kimileri 2 saniyede bir yön değiştirilmez yanar kimileride hiç bir şey olmaz al dene diyor.bir türlü doğru yanıtı bulamadım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
motor durmadan yön değiştiremezsin rulmanları yada burçları zarar görür yanar.
 
2 saniye motorun durması için yeterlidir,ancak cok fazla dur kalk yaparsanız motorun yüksek demeraj akımından dolayı ısınma olacaktır.Eger dur kalk lar arasında süre uzunsa bir sorun olmaz.
 
Mrb.
Yanıtlayanlar çok sağ olsun.
Riske girmeye değmez.
Sürekli salınım yapacak.Redüktör çıkışındada yük var .
 
kktımekanik yön değiştirme daha mantıklı olur araba sileceklerinde olduğu gibi. ne iş yapıyor bu makine?
Matbaa aparatı olacaktı. Evet zorunlu olarak mekanik..aynı araba sileceği gibi.180° çalışacaktı.
Birde aktüatör gibi pahalı bir yöntem var.
 
motorlarda calisma siniflari vardir S1 den S6 ya kadar bunlari arastir motorun uygun sinifta ise olabilir ama cok sık start ve yon degistirme motorunda asiri isinma yapacaktir diger arkadaslarin dedigi gibi en guzel cozum mekanik olarak yada sistemini bilmiyorum ama tahminen pnomatik olarakta cozum uretebilirsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…