motor yuksek amper sorunu

silent59

Katılımcı Üye
arkadaşlar elimizde 22 kw watt motor var bu motor 20 hz de olsa 50 hz de olsa boşta iken bile 40 akım çekiyor yani etiket değerinde motor sarımdan gelmişti yani bir yerden sokulmedi sorun ne olabilir acaba vernik kalıp bu soruna yol acarmı yoksa saarım hatası gibi bir şeymidir motor etiketine gore ucgen olması lazım yıldız sarılmış olabilirmi...

Motor rulmanları arızalı olabilir?Sarım hatasıda olabilir!Önce rulmanları kontrol edin sorun yoksa bobinaja geri gönderin!

motor rulmanları sıfır motor sarımdan geldiktek sonra toplayarak yedeğe kaldırıyoruz lazım olunca takıyoruz dunde oyle yapmıştık yedek motoru alıp taktık ama yuksek akım sorunu var az once motoru yıldıza cevirip start verdim boşta 7 a akım çekiyor ama yuke vermedik daha bu olay sarımda oluyorsa sebebi nedir acaba kar amaçlımı yapılıyor yaoksa dalgınlıklamı bu ikinciye oldu başımıza geliyor 30kw motordada gelmişti daha once ...

arkadaşım 22kw motorun yıldızda çalışması sağlıklı degil 5kw sonra motorların üçgen çalışması önerilir sen uçların doğruluğunu kontrol et sarımdada sorun olabilir

Bence hiçmi hiç sağlıklı deyil. Herşeyin bir kuralı kaidesi var arkadaşım. Kural ve şartnameye göre 5 kw tan sonrası için yıldız üçgen şartı getirilmiştir. Siz o motorun kapağını açıp bağlantı uçlarını, 120 derece verkaç olayını iyi incelemenizi öneririm. motordan 6 adet uç geliyor ve her sargının uçları sağlı sollu olmalı vede çapraz olacak şekilde klemensuçlarına bağlanmalıdır. Şayet yalnışlıkla iki uç yanyana veya çapraz olmayacak şekilde bağlanmış olabilir. Benim tanım bu şekilde sana kolay gelsin.

bobinajcımızı cağırıp motoru gosterdik tabii saran eski bobinajcımızdı onun demesine gore sebebi sarım hatası yada ucların içerden yanlış cıkarılması sonucu oluyormuş ben şahsen bobinaj işinden hiç anlamam motoru gonderip sorunu cozdurduk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…