Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ilginiz için. Şimdi durum şu 6x9mm ebatında bir bakır iletken ile yüksek gerilim motor sargısı için yapmış olduğum kalıbı döndüren fransız malı çok eski bir mekik makinası kullanmaktayız. bu makinenin motoru dc motor ve elktronik kart ile kontrol edilen eski bir teknoloji olduğundan çok karışık ve elemanları kalabalık büyük bir panosu var. dc gerilimi oluşturan ve hız kontrolü sağlayan tristörler ve diyotlar patlamış ve karttada değerleri okunamayan bazı parçalar patlak durumda ve dc motorumun da kollektörü patladı dolayısıyla işim yarım kaldı. bende aynı işi yapacak elimde hazır bulunan asenkron motoru takarak işimi görecek duruma getirdim tek sorunum ani frenleme yapmaya çalıştığım için motor sağa dönerken sola ani frenleme yapmak ve sağa dönerken de sola ani frenleme yapmak isteyişim ile ilgili. Sürekli tek yöne dönse idi iş kolaydı fakat bazen sağa bazende sola döndürmek zorum dayım. yanı zaman dar olduğu için ani frenleme yöntemini uygulamak istedim şu an işimi görecek ani frenleme yapabileceğim bir şema bulabilirsem sadece AC 380v imkanımla yapabilirmiyim diyordum bu konuda yardımcı olabilirseniz geçicide olsa işimi tamamlayabilirim. artık eski panonun tamir yoluna sonra giderim şu an tamiri sanırım uzun sürecek. şu an iş için diyarbakırdayım buradan en kısa zamanda dönmek istiyorum sadece. Teşekkürler.