Motorları kullanabilir miyim?

niye sıkışsın anlam veremiyorum ki ??
senin kartın maksimum 3 amper vermiyor mu ??
motorun 6 amper

mesela cnc kesim sırasında kasıldı ya da bir malzemeyi işlerken çok ağır geldi ve motor fazla akım istese bile max 3 amperde kalacak karta falan zarar vermez ayrıca motor fazla akım çekmez benim düşüncem. ne verirsen onu alır.

kasılmasın diyorsan devir ayarını azaltırsın fazla akım çekmez

niye sıkışsın anlam veremiyorum ki ??
senin kartın maksimum 3 amper vermiyor mu ??
motorun 6 amper

mesela cnc kesim sırasında kasıldı ya da bir malzemeyi işlerken çok ağır geldi ve motor fazla akım istese bile max 3 amperde kalacak karta falan zarar vermez ayrıca motor fazla akım çekmez benim düşüncem. ne verirsen onu alır.

kasılmasın diyorsan devir ayarını azaltırsın fazla akım çekmez

peki x eksenine 2 adet paralel motor bağlarsak.(kramayer dişli için) o zaman kartta bir sıkıntı çıkar mı hocam ?

İzole dvre yapın veya röle ile tam 6A (ayrı besşeme kaynağı) kullanabilirsiniz sonuç olarak diğer kartların maliyetinin altında olacak ve devreye zarar gelmez.

İzole dvre yapın veya röle ile tam 6A (ayrı besşeme kaynağı) kullanabilirsiniz sonuç olarak diğer kartların maliyetinin altında olacak ve devreye zarar gelmez.

3A Sabitleme amacli sigortalı bir devre yapilabilir fakat iki motoru paralel bağlayıp x ekseninde kullanabilir miyim o zaman herhangi bir problem olur mu acaba

Z ekseni için dediğin motoru hiç çalıştıramazsın !!! , at çöpe ( nedenini sizler bulun).
Ya da aç içini öğren...

Diğerleri 6A bipolar paralel 3Nm sıradan motor.
8 ucuda dışarıda değil.
Olsa idi paralel değil seri bağlar dediğin kart ile tam güç çalıştırabilirdin.
Becerebilirsen arkasını açıp uçları ayırabilirsin ama soruş şekline göre elleme derim.
Hem iyi derece motor bobinaj bilgin olmalı hem de mekanik becerilerin üst düzeyde olmalı.
Mevcut haliyle kartın max akımında yarı güç gibi ama düşük devirlerde eh işte kullanırsın yani döner.

Step motorlar paralel bağlanmazlar !
Hukuki bir zorunluluk yok korkma , savcılar filan karışamaz ama akla uygun değil.
Ayrı ayrı sürücülerle sürülürler.

Son düzenleme:
Vexta motor 5Fazlı ve 0.72Deg olduğu için kullanılamaz sanırım.Doğrumudur Kazım abi.

Vexta motor 5Fazlı ve 0.72Deg olduğu için kullanılamaz sanırım.Doğrumudur Kazım abi.

Takdire şayan bir gözlem.
Teşekkür ederim.
Adım açısı önemli değil.
Önemli olan fazlar.
Adım açısı 7.2 olsa da 1.8 olsa da çalışır.
Genel geçer kullandığımız step motorlar ve söz konusu TB6560-6600 gibi sürücüler 2 fazlıdırlar.

Takdire şayan bir gözlem.
Teşekkür ederim.
Adım açısı önemli değil.
Önemli olan fazlar.
Adım açısı 7.2 olsa da 1.8 olsa da çalışır.
Genel geçer kullandığımız step motorlar ve söz konusu TB6560-6600 gibi sürücüler 2 fazlıdırlar.

Kullanamaz mıyım peki hocam vexta motoru?

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Kullanıcılar
452,659
Son üye
ertkn

Yeni konular

Geri