Cevabınız için teşekkürler. Peki şöyle yapsam PLC den skalalandırdığım değeri iki analog çıkış vasıtasıyla iki sürücüye göndersem ve bu değerler birebir aynı olsa problem olur mu? Hız değerleri ayarlanabilir olacak aynı hızda olacaklar.Bır cok yöntemden birtanesi, birinci motora start verin, onun 0-10 volt cıkısından diğer sürücünün pot girişine ( + ve com girişi) girin. HIzlanma ve yavasla zamanayarlarını sofora cekın. İkinci motorda aynı anda start almalıdır.
Ben de bunu öğrenmek istiyorum işte..Oda bır yöntem tabıkı, ama aralaında herhangı bır nedenle hız farkı olusursa nasıl kontrol edeceksınız. Gerı besleme, tako, senkron kartı dancer kartı vs kullanmaınızda gerekebılır.
40hz e 41 hz olunca hızlar nasıl eşit olacak ki? hızın eşit olması gerekiyor.move işlemi ile tek starla aynı değeri gönderecektim yanlış mı ki? cevap için teşekkürler bu aradamadem PLC den 2 sürücü için de hız değeri gönderiyorsunuz, o zaman niye aynı hız değerini göndermekte ısrar ediyorsunuz. birine 40 Hz gönderin diğerine 41 Hz mesela ?
Bakın endüstriyel haberleşme yöntemini kullanmadığınız sürece, uygulamada o iki motoru birebir aynı hızda döndüremezsiniz.aynı hızda döndürebilmeniz çok düşük bir ihtimal.Cünkü 0-10 volt vereceğim diyorsunuz.0-10 voltta gerilim düşümü olacaktır.Sürücünün birine 9,32 volt gider diğerine 9,30 volt gider bu da hız farkı demektir. tabi bu durum ne kadar önemli ona bakmak lazım.eğer yüzde yüz hassasiyet istiyorsanız , tek hız değeri ile iki motoru aynı hızda döndüremezsiniz. ama dediğim gibi yüzde yüz hassasiyet
40hz e 41 hz olunca hızlar nasıl eşit olacak ki? hızın eşit olması gerekiyor.move işlemi ile tek starla aynı değeri gönderecektim yanlış mı ki? cevap için teşekkürler bu arada