Motorlar Sayaçlar ve kablolaması

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
29
selam abiler.. diyelim ki 2 motor var birisi yolunda sağ tarafta diğeri sol tarafta. sağdaki motoru sağdaki panodan soldaki motoru soldaki panodan beslersek ;

1) bunları aynı sayaçtan nasıl geçirebiliriz? 2 farklı noktadan beslendiği için boyle birsey mümkün mü yani..

2) 2 motor arasıda en az 60 metre diyelim.. 2 farklı noktadan beslenen bu 2 motoru, farklı noktadan beslenmesine rağmen soldaki motoru; sağ taraftaki motoru besleyen sayaça bağlayabilir miyiz?

3) ve sağdaki motoru besleyen tabloda sayaç var zaten bu sayaçlar için besleme kablosu dısında ayrı kablo mu çekiliyor?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1-ikinci moturun enerjisini sayaç olan panodan geçirebilirsen 2 motorun da ölçümünü alabilirsin

2-panolar birbiri üzerinden enerji alıyorsa yani bir panodan diğerine 2 motorun da ölçümü yapılabilir.

3-sayaçlar için ayrı kablo çekilmez x5 kombi sayaç kullanıyorsanız akım trafosu ve referans fazı için kablo kullanılır buda pano içinde ince kesitte kısa kablolardır.
 

duvara gömme tipi sac pano içindeki sayaçlardan bahsetmiştim ama.. bunlar için kablo gerekmez o zaman pano sayacı besliyor sayaçta motoru besliyor.. diger motorada kablo devam ederse o zaman ikiside beslenmiş oluyor değil mi?

peki diğer motorun besleme noktası farklıysa ama sayaçtan beslenen motordan oraya kablo cekersek yine 2side aynı sayaçta gozukmus olur değil mi?
 


ikiside aynı noktadan enerji alıyorsa olabilir yada sayacı birinci panoya koyarsınız devam edip ikinci panoya gidersiniz her iki şekilde de ölçüm alınır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…