bLAckMamBa
Profesyonel Üye
aynı anda manual olarak çektirirsek motora ne olur yanar mı?
Benim bahsettiğim üçüncü maddeniz fazlar çakışınca sonuç ne olur?Asenkron motorlar için;
*Aynı anda ileri ve geri butonlarına basarsanız jog butonlu elektriksel kitlemeli devre ise ileri kontaktör de geri kontaktörde enerjilenmez.
*İleri ve geri ayrı start butonlu elektriksel kilitlemeli devrede msn mertebesinde hangi kontaktör önce enerjilenmişse motor o yöne döner.
*İleri ve geri yön çalıştırma kontaktörlerine dışarıdan mekanik olarak aynı aynı ana kontakların kapatılmasını sağlarsanız fazları çakıştırmış olursunuz.
Hakan Bey kusura bakma yanlış anlaşılma olmasan diye not,Asenkron motorlar için;
*Aynı anda ileri ve geri butonlarına basarsanız jog butonlu elektriksel kitlemeli devre ise ileri kontaktör de geri kontaktörde enerjilenmez.
*İleri ve geri ayrı start butonlu elektriksel kilitlemeli devrede msn mertebesinde hangi kontaktör önce enerjilenmişse motor o yöne döner.
*İleri ve geri yön çalıştırma kontaktörlerine dışarıdan mekanik olarak aynı anda ana kontakların kapatılmasını sağlarsanız fazları çakıştırmış olursunuz.
Bende kendi kendime bu msn nedir diyorum ya..Cümlenin sonunu okuyunca anladım.Hakan Bey kusura bakma yanlış anlaşılma olmasan diye not,
msn=milisaniye
İşte o zaman gerçekten blackmamba'yı görürsün dostumaynı anda manual olarak çektirirsek motora ne olur yanar mı?