ssregitoss
Üye
Anladığım kadarıyla ölçümlerinizde söz konusu tasarrufu sağlayamadığınız yada gözlemleyemediğinizi düşünüyorum.Arkadaşlar tavuk kumesimde havalandirma yapiyorum.inverterlarim vardi boşta.gecen gün amerikada inverterler ile yapilan testte dramatik %50 tasarruf sağlanmiş.sorumun sebebi fanlari %80 devirde caliştirdiğimizda elektirik kullanımı %20 azalma değil %40 azalma olduğunu soyluyorlar.sürülen fanin girişinden ampermetre ile ölçüm yaptığımda fani %100 surdugumde 2.4 amper %50 surdugumde 1.2 amper cektigini goruyorum. Olcum yaptigim yermi yanliş anlamadim.
Bizde hava debisi cok önemli.3 fan 120000 metre kup saatte 50 hz de. 4 fan 120000 metre kup 37.5 hz de.debi esitlendi.bu sekilde saatlik kv olarak %30 tasarruf sağladim.direk sayaçtan okuma.yarin 5 fani 30 hz de deneyip tasarruf miktarini artirmak istiyorum.%50 olacaktir.kişin atilda calişmayan fan cok oldugu icin bu sekilde calisabilecegim. Turkiyede 4000 bin etlik tavuk ciftligi var dusunsene tasarrufu ama kimsenin haberi yok inverterdan.Fan ve santrıfüj pompalarda,%30 % 100 güç artırımına neden olur.
Yalnız şunuda dıkkate alın. devir düşürdükçe hava denizide düşecektir.
O kadar basit olmayabilir, bir uzmana danışmak lazım. Uzmandan kastım, tavukların bakılması açısından uzman biri. Fanın devri düşünce basınç ve debide değişecektir. Bunların öngöremediğiniz etkileri olabilir.Bizde hava debisi cok önemli.3 fan 120000 metre kup saatte 50 hz de. 4 fan 120000 metre kup 37.5 hz de.debi esitlendi.bu sekilde saatlik kv olarak %30 tasarruf sağladim.direk sayaçtan okuma.yarin 5 fani 30 hz de deneyip tasarruf miktarini artirmak istiyorum.%50 olacaktir.kişin atilda calişmayan fan cok oldugu icin bu sekilde calisabilecegim. Turkiyede 4000 bin etlik tavuk ciftligi var dusunsene tasarrufu ama kimsenin haberi yok inverterdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?