Motorun Hız Kontrolü?

RuTky

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
30
merhaba arkadaşlar ben amatörce uğraşıyordum bu işlerle bu yıl hacettepe elektrik elektronik mühendisliğini kazandım ve umarım bu isteği şevki devam ettiririm.
benim sorum bende basit bir dc elektrik motoru var ve ben bunun devir sayısını azaltmak istiyorum ne kullanmalıyım nasıl kullanmalıyım yani aradığım şey "direnç ekle az akım geçsin yavaşlar" gibisinden birşey picler vs. uğraşmaya gerek yok dediğim gibi çok basit birşey sadece çok daha yavaş dönmesini istiyorum arkadaşıma hediye yapmak istiyorum ve bu motorun yavaşça dönmesi gerek yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler...
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Direnç ısıtmaya gerek yok, etiket voltajından daha azını uygularsan daha yavaş döner ama torku da düşük olur.
 
bu bağlatıda kullandıgı gerilime baglı bu gerilim azalırsa yavaşlar
 
voltajı değiştirerek yaparsınn diyen yeğenim doru demiş basit yoluyla istemişsin o da doğru demiş.dc motor kaç volt yazmamışsınne kadar çok ayrıntı o kadar çok bilgi demektir arkadaşlar.
 
teşekkürler arkadaşlar güneş pili kullanmaya karar verdim hem az voltaj sayesinde istediğim hızı bulur hem pratik olur teşekkürler
 
Önce , elektrik-elektronik mühendisi olma hayali kuracan sonra pic den mcu dan PWM den uzak duracan , ver etmeli sopayı.
Bunların olmadığı zamanlarda fırça takımı döndürülerek ayar yapılırdı.
Hani utanmasam kayış kasnak at diyecem...
 
İlgili motorun devrini ayarlamak için gerilimle oynaman yeterli. Konuyla ilgili piyasada varyak dediğimiz gerilim bölücüler bulunmakta.
 
düşük voltajla daha az dönmesini sağlayabilrsin rahatlıkla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…